Adega Damm Amandi - Cazoga

På lager

349,00 kr

Ren Mencia fra ekstremt gamle vinstokke. Frugten kommer fra to plots i Cazoga-marken, der er plantet i hhv. 1890 og 1910. Gæret naturligt - modnet et lille års tid på brugte fade.


Mørk og meget, meget tæt. Stor intensitet i en aroma af syrlige, sorte kirsebær, lakrids og granitstøv. Næsten anmasende intensitet i smagen men velbalanceret, frisk og læskende. Seriøs og længelevende vin.

Serveringsforeslag

2019
13,5%
Mencia
Adega Damm Amandi
Grill, Kalv, Kød, Tapas
0,75 liter
Ribeira Sacra
Begrænset
Korkprop
Spanien

Mere information

En ny stjerne i Ribeira Sacra og så er det såmænd en dansker. Adega Damm Amandi. Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm Hansen, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne for over 2000 år siden. Amandi sub-regionen er det sted, hvor der findes flest romerske bygninger uden for Italien og vinene fra Amandi skulle være blevet eksportere til det kejserlige hof.Martin er en af de største eksperter på Spansk vin i Danmark og efter at have smagt det meste vin, der laves i Amandi - bl.a. også ældre årgange - var han ikke i tvivl om det store kvalitetspotentiale i området. Han købte nogle velbeliggende marker med gamle vinstokke samt en gammel Cantina i Amandi, der blev restaureret, og laver nu vin i Riberia Sacra med 2019 som første kommercielle årgang.Vinene er gæret naturligt, de er ikke filtrerede og kun meget let svovlede. De modner typisk et lille års tid på gamle fade fra Pierre Yves Colin-Morey og Denis Bachelet

2019
13,5%
Mencia
Adega Damm Amandi
Grill, Kalv, Kød, Tapas
0,75 liter
Ribeira Sacra
Begrænset
Korkprop
Spanien