På lager

2019Albert Sounit-Montagny 1. Cru V. Vignes(1928)

Pris pr. stk. 750,00  DKK

Duft: i næsen er den intens og – aromaer varierende fra pære over melon, fersken og mango til flint og sart røg.

Smag: i Ganen er den intens og mineralsk. Syren er meget afbalanceret og forfriskende. Finish er meget lang.

Druesort: 100 % Chardonnay

Serveringstemperatur: 8-11°C

Aldringspotentiale: Mere end 8-10 år 

Madtilpasning: Intens fisk fade, fjerkræ, gris, charcuteri og ost.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Albert Sounit
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Ost, Tapas
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig
EAN-nr:
5700000000622

2010 startede Knud Kjellerup og hans team et hemmeligt projekt på Domaine Bernollin, der skulle demonstrere at hvidvinene fra Côte Chalonnaise sagtens kan måle sig med de bedste fra Côte de Beaune. Udgangspunktet var Montagny 1. Cru-marken Les Chaniot, der består af tre parceller: La Cabanne der er beplantet med 70-90 år gamle vinstokke, Jeune Vignes, en parcel hvor vinstokkene er omkring 30-35 år gamle, og endelig Vieilles Vignes-parcellen som blev beplantet i 1928. Tidligere var de tre parceller blevet høstet og vinificeret hver for sig, for at forstå og optimere udtrykkene fra hver enkelt parcel inden sammenstikningen. Vieilles Vignes-vinstokkene fra 1928, gav dog altid en unik og nærmest guddommelig koncentreret vin, med mineralitet og finesse, der i særlig grad blev understøttet af gæring og lagring i nye egefade. Projektet blev fra starten kaldt Vignes de 1928, og gik ud på at vælge det eller de bedste fade, med vin fra Vieilles Vignes-parcellen på Les Chaniot, og aftappe denne vin som et separat og unikt cuvée. De anvendte luksus-egefade på 228 liter er af typen Special Blanc, hvor træet er langtidstørret, med efterfølgende let og langsom brænding. Resultatet er den majestætiske og stærkt limiterede Vigne de 1928. En koncentreret og yderst intens oplevelse, hvor fed Chardonnay-frugt løftet af forfinet mineralitet og let røgede egenoter går op i en højere helhed. Vinen tåler sammenligning med det absolut bedste fra Meursault, Puligny- og Chassagne-Montrachet, hvorhen gættene da også går, når vinen smages blindt.

Maison Albert Sounit

Har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.