.
Sammen med "Recioto" er denne den mest legendariske af Quintarellis vine. Vinen sælges kun som Amarone i de allerbedste årgange. Blot 15-30% af druematerialet i en årgang findes værdigt til denne dybe, komplekse vin i en stil, der ikke har sin lige andre steder. Vinen kommer først til salg ca. 8 år efter høsten. Meget holdbar.
Godt halvdelen består af Corvina og Corvinone, ca. 30% er Rondinella og resten små mængder Cabernet Sauvignon, Nebbiolo, Sangiovese og Croatina. Druerne tørres til slutningen af januar i ventilerede rum: "fruttaio". Der bruges bambusmåtter, flade trækasser og de oldgamle "treccia": lange sammenbundne drueklaser, der hænger ned fra loftet. Efter presning får druerne ca. 20 dages maceration og gæring med den naturlige gær i omkring 45 dage. Vinen overføres så til gamle, slavonske egefade i omkring 7 år, hvor gæringen kan fortsætte i en evighed. Vinen tappes først, når det bedømmes, at den er færdig.
Guiseppe Quintarelli er ikke den eneste vinmager, der er blevet kaldt "mester", men formentlig den, hvor der verden over er størst enighed om, at det passer. Uanset udviklingen i sit distrikt og på markedet har han lavet sine vine med tårnhøj standard på den måde, han syntes, de skulle være, gennem mere end 60 år.
Vingården i Negrar, i den midt-østlige del af Valpolicella Classico, blev etableret i 1924 af hans far. Guiseppe købte i sine unge år marker til, så arealet i dag er 12 ha., domineret af limsten og basaltholdig jord. Mange vinstokke er stadig fra de første plantninger.