Amrut Distillery Portonova India Single Malt

På lager

699,00 kr

Denne Amrut er en meget interessant whisky fra indien. Den er ikke røget, og er modnet først i gamle bourbonfade derefter portvinsfade, også tilbage i de gamle bourbonfade. Duften giver nuancer af chokolade og sirup, med et strejf af karamel, peber, kokos og selvfølgelig røde bær. En super frugtig whisky med intense noter, og en lang eftersmag med fornemmelsen af en smule tranebær.

62,1
0,7 liter
Indien
Whisky
Single malt

Mere information

Amrut er et familieejet destilleri i Bangalore i Indien. Her begyndte man at lave maltwhisky allerede tilbage i 1980’erne. I lang tid blev whiskyen kun brugt i blends (og langt det meste af destilleriets produktion er faktisk vodka, gin og rom), men i 2004 blev Amrut lanceret som et single malt-brand, i starten kun i Skotland og først i 2010 i Indien. I dag er Amrut at finde på hylderne i over 40 lande, og destilleriet har opnået international anerkendelse med et hav af priser og medaljer i bagagen.

Byggen dyrkes i det nordlige Indien og maltes i Jaipur og Delhi, før den gæres og destilleres hos Amrut i Bangalore. Man bruger også en lille smule røget malt importeret fra Skotland. Det varme klima bevirker en utrolig hurtig modning og en meget høj fordampning, og derfor er Indiens indtil videre ældste whisky ”kun” 12 år gammel: den snedigt navngivne Greedy Angels, som Amrut frigav i 2016. Alt Amrut tappes uden kølefiltrering eller tilsat farvestof.

62,1
0,7 liter
Indien
Whisky
Single malt