På lager

Angiol D'or-Lambrusco tør

Pris pr. stk. 99,00  DKK

Angion D’or’s Lambrusco er en helt mørk mousserende vin med lilla blomme-nuance i farven. Fyldige og flot brusende bobler. Skøn duft af mørke kirsebær, kogte jordbær og røde roser. En spændstig, tætpakket og tør Lambrusco. Eftersmagen er lang og tør, med fine let bitre kirsebær.

Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Producent
Ariola Vigne e Vini
Serveringsforslag
Aperitif, Chokolade, Dessert
Drue
Cabernet Sauvignon
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
10,5%
Land
Italien

Parma, Italien

Lambrosco Maestri, Cabernet Sauvignon, 10,5% vol.

Angion D’or Lambrusco er en helt mørk mousserende vin med lilla blomme-nuance i farven. Fyldige og flot brusende bobler. Skøn duft af mørke kirsebær, kogte jordbær og røde roser. En spændstig, tætpakket og tør Lambrusco. Eftersmagen er lang og tør, med fine let bitre kirsebær.

Denne lambrusco har en smule bitter- og tørhed, og kan derfor bruges til andet end som terrassevin og velkomstdrik. Vær ikke bange for at servere vinen til tapas, charcuteri eller pastaretter med sødmefuld tomatsovs.

Denne vin er produceret på primært Lambrusco Maestri og en lille smule Cabernet Sauvignon. Der må max. være 15 % andre end regionale sorter i vinen.

Serveres ved 6-8 grader. Tag gerne vinen ud af køleskabet 5-10 min. før servering. Så får man bedre de flotte smagsnuancer frem i vinen.

Om producenten

”Vini Ariola” er den førende producent i Parma-regionen og har siden 1956 lavet mousserende vine. Fra at være en lille kælder har firmaet, primært ved salg i Italien nået op på en årlig produktion af 1 million flasker.
Ariola nævner selv tre faktorer som værende de vigtigste garanter for kvaliteten: 1. Markernes generøsitet og frugtbarhed (respekten for terroir) 2. Moderne produktion. (bringer det bedste frem fra hver enkelt drue og årgang) 3. Respekten for lokale druesorter

Ariolas marker ligger i 200 – 300 meters højde med udsigt over den frodige Po-dal og flod. Det er netop denne norditalienske region, med de bløde bakker og den frugtbare jord, som er hjemsted for god mad og store motorer! Regionen er italiens rigeste område og ”ansvarlig” for det ypperste af italienske produkter som; Parmesan-osten, Parma-skinkerne, Mortadella-pølser, bilerne (Ferrari, Lamborghini, Maserati), keramik, vin osv. osv.

Vinen bliver produceret på Charmat-metoden, hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke og kulsyren i vinen dermed bevares. Kun ganske få Lambrusco’er bliver stadig vinificeret på den traditionelle metode, ”Champagne-metoden”, hvor vinen aftappes med gær og sukker for at eftergære på flasken. Charmat-metoden passer nu bedre til Lambrusco (og Prosecco for den sags skyld) hvor friskheden i vinen er altafgørende. Hvor man med Champagne skal åbne hver enkelt flaske for at fjerne bundfaldet, så er Charmat-metoden noget mere ”handy”. Under tryk pumpes vinen over i en anden tank og efterlader bundfaldet i den gamle. Undervejs passerer vinen ofte et filter. Aftapning til flasker foregår ligeledes i et lukket system og under tryk.

Angiol D’Or er ”Parmasansk” for ”Angelo D’Oro” (Den Gyldne Engel), som statuen, der sidder på toppen af katedralen i Parma.