På lager

Ardbeg Distillery An Oa Islay Single Malt

Pris pr. stk. 625,00 DKK

Dette er den første nye permanente tilføjelse til Ardbegs kernesortiment i over et årti. An Oa tager sit navn fra The Oa Mull, en klippehalvø beliggende sydvest for Islay. Denne halvø beskytter det sydlige Islay (hvor Port Ellen, Lagavulin og Ardbeg findes) fra de værste vejr i Nordatlanten.
Som sådan besluttede Ardbeg at navngive denne blidere, mere tilgængelig whisky efter denne beskyttende halvø. Mens den er lidt mildere end andre Ardbeg-aftapninger, så vil du ikke være i tvivl om at det er en Ardbeg, når du drikker den.Denne whisky er blevet lagret på flere forskellige fadtyper, herunder virgin oak, eks-Bourbon og sød Pedro Ximénez sherry. Efter whiskyerne har lagret på de forskellige fadtyper bliver de blandet sammen i Ardbegs nyoprettede “Gathering Vat”, hvor de får lov til at hvile i en længere periode. Dette sikrer en fuld integration af smagsnuancerne.Denne whisky er rig med toner af mørk chokolade, peber krydderi, røget kød, lakrids, saltet karamel, nelliker og kanel, søde sherry-frugter, og den typiske Ardbeg røg. En rigtig skøn whisky, der viser en superb balance mellem fad og destillat.
Whiskyen nyder godt af at blive aftappet med en lidt højere alkoholprocent på 46,6% og uden koldfiltrering.

Alkohol %
46,6
Størrelse
0,7 liter
Type
Whisky
Område
Islay
Whisky type
Single malt
Land
Skotland

Ardbeg Whisky blev grundlagt i 1815 på øen Islay i Skotland, og beskrives som den mest røgede og komplekse skotske whisky. Mens den røgede smag stammer fra den særlige tørv, der gror på øen, har Ardbeg også en særlig og umiskendelig sødme. I 1980’erne og 1990’erne var Ardbeg igennem en usikker periode med flere ejerskift, indtil destilleriet i 1997 blev opkøbt af The Glenmorangie
Company. I dag er Ardbeg et veletableret nichebrand med trofaste fans verden over.

Priser
Ardbeg har modtaget udmærkelse som ”World Whisky of the Year” to år i træk af Jim Murrays Whisky Bible. Ardbeg har desuden fået prisen som ‘World’s Best Single Malt’ to gange og som ‘Best Islay Single Malt’ and the ‘Global Icon Visitor Centre Manager of the Year’ ved the World Whisky Awards 2013. Ved prisuddelingen I 2014 fik Michael Heads of Ardbeg udmærkelsen ‘Distillery Manager of the Year’.

Specifikationer
Alkohol %46,6
Størrelse0,7 liter
TypeWhisky
OmrådeIslay
Whisky typeSingle malt
Land Skotland