Ardbeg Distillery Kelpie Islay Single Malt

Ikke på lager

1.125,00 kr

Islay-destilleriet Ardbeg har lanceret en ny single malt-whisky, der har lagret på egetræsfade fra Sortehavskysten. Whiskyen, der kommer i et yderst begrænset antal flasker, frigives den 3. juni til Ardbeg Day i forbindelse med den årlige Islay Festival of Music and Malt. Ardbeg Kelpie er navnet på den nye limited edition-whisky, og der er tale om en non-chill, filtreret whisky, der er tappet ved 46 % ABV. Det er samtidig den første whisky fra destilleriet, hvor ’hjertet’ er modnet på virgin egetræsfade fra Sortehavskysten. Disse fade er unikke, fordi de tilfører dybe nuancer til whiskyen. Alligevel har fade fra Sortehavet kun været anvendt til et fåtal af whiskyer, hvilket gør Kelpie helt særlig. Efter modning er aftapningen blandet med Ardbegs velkendte ex-bourbon fadlagrede whisky.

Bag navnet på den nye Ardbeg Kelpie gemmer sig myten om havvæsenet kelpien – en formskiftende vandånd, der rygtes at tage form som en hest eller en tyr og jagter uvidende rejsende. Historien om den utæmmede vildskab fra havets mørke dyb har tjent som inspiration til den nye whisky, og smagsoplevelsen i glasset sender tankerne i retning af bølger og saltet tang.

46
0,7 liter
Skotland
Whisky
Islay
Single malt

Mere information

k9ijvrtdddwnqs9hulwArdbeg Whisky blev grundlagt i 1815 på øen Islay i Skotland, og beskrives som den mest røgede og komplekse skotske whisky. Mens den røgede smag stammer fra den særlige tørv, der gror på øen, har Ardbeg også en særlig og umiskendelig sødme. I 1980’erne og 1990’erne var Ardbeg igennem en usikker periode med flere ejerskift, indtil destilleriet i 1997 blev opkøbt af The Glenmorangie
Company. I dag er Ardbeg et veletableret nichebrand med trofaste fans verden over.

Priser
Ardbeg har modtaget udmærkelse som ”World Whisky of the Year” to år i træk af Jim Murrays Whisky Bible. Ardbeg har desuden fået prisen som ‘World’s Best Single Malt’ to gange og som ‘Best Islay Single Malt’ and the ‘Global Icon Visitor Centre Manager of the Year’ ved the World Whisky Awards 2013. Ved prisuddelingen I 2014 fik Michael Heads of Ardbeg udmærkelsen ‘Distillery Manager of the Year’.

46
0,7 liter
Skotland
Whisky
Islay
Single malt