Ardbeg Distillery Uigeadail Islay Single Malt

På lager

695,00 kr

En smag af uigeadail
"En intens symfoni af røgfrit tørv, lækker frugtkage og læder. Varmt og dybt med et krydret spark. Langt, lækkert og fyldt."

Ardbeg er æret over hele verden som den mest berømte, røgfyldte og mest komplekse whisky af dem alle. Alligevel overskygger tørven ikke resten; det er snarere tørven som giver plads til malten, hvis naturlige søde påvirker subtilt og er med til at give den perfekt balance. Den usædvanlige spiritus, der stadig bruger renset kildevand og er den eneste af sin art på Islay. Mange mener at dette bidrager til balancen og kompleksitet, hvilket gør Ardbeg til den malt, som alle andre stræber efter....virkelig Ultimate Islay Malt.

Ardbeg Uigeadail (udtalt Oog-a-dal), tager sit navn fra den sprudlende, mystiske loch, der giver det tørvepåvirkede vand til Ardbeg. Dette er en speciel "vatting" af forskellige stilarter fra Ardbeg, der blander sig med sine traditionelle dybe, røgfyldte noter med de lækre, søde, rosin toner af gamle sherry tønder.
Ardbeg Uigeadail er ikke køle-filtreret og i høj styrke, som bevarer maksimal smag og giver mere krop og ekstra dybde. Med vand kan der forekomme en smule uklarhed, som er helt naturlig.

54,2
0,7 liter
Skotland
Whisky
Islay
Single malt

Mere information

k9ijvrtdddwnqs9hulwArdbeg Whisky blev grundlagt i 1815 på øen Islay i Skotland, og beskrives som den mest røgede og komplekse skotske whisky. Mens den røgede smag stammer fra den særlige tørv, der gror på øen, har Ardbeg også en særlig og umiskendelig sødme. I 1980’erne og 1990’erne var Ardbeg igennem en usikker periode med flere ejerskift, indtil destilleriet i 1997 blev opkøbt af The Glenmorangie
Company. I dag er Ardbeg et veletableret nichebrand med trofaste fans verden over.

Priser
Ardbeg har modtaget udmærkelse som ”World Whisky of the Year” to år i træk af Jim Murrays Whisky Bible. Ardbeg har desuden fået prisen som ‘World’s Best Single Malt’ to gange og som ‘Best Islay Single Malt’ and the ‘Global Icon Visitor Centre Manager of the Year’ ved the World Whisky Awards 2013. Ved prisuddelingen I 2014 fik Michael Heads of Ardbeg udmærkelsen ‘Distillery Manager of the Year’.

54,2
0,7 liter
Skotland
Whisky
Islay
Single malt