Armorik 10 Ans French Single Malt

På lager

499,00 kr

Armorik 10, markerer 20-års jubilæet for deres første single malt. Er modnet i ti lange år i bourbon fade og færdiggjort i sherry oloroso fade.

Duft Stor kompleksitet med kraftige frugtagtige og cremede noter. Hint af karamel, abrikos, kamfer og lidt træ
Smag Citrussmag efterfulgt af en rund og dejlig karakter. Hint af kamfer, fyldt med abrikos, mango og ahornsirup
Eftersmag Meget lang med et lille strejf af røg, der underbygger en peberet og frugtagtig finale

46
0,7 liter
Frankrig
Whisky
Single malt

Mere information

Destilleriet Warenghem har skabt den allerførste bretonske Single Malt Whisky: Armorik. Beliggende på Bretagnes nordlige kyst, som i folkemunde bliver kaldt Irlands og Skotlands keltiske fætter. Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år.Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.
Korn: Fransk byg og bretonsk hvede.
Destillationen: Dobbelt destillering i kobber pot stills.
Modning: Her bruges der primært ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Men de har også et nært samarbejde med den sidste bretonske bødker, som laver nogle unikke bretonske egetræsfade fra den lokale skov.
Klima: Mange ligheder med Skotlands vestkyst. Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur.

46
0,7 liter
Frankrig
Whisky
Single malt