På lager

Armorik Classic French Single Malt

Pris pr. stk. 375,00 DKK

Historisk set har Frankrig været et land der har haft styr på vin, brandy og et køkken uden sidestykke, men lige netop whisky har aldrig været Frankrigs stærkeste side. Denne historie har Warenghem dog tilsidesat fuldstændigt, og leverer i stedet kvalitetswhisky på stribe i form af Armorik. Classic er destilleriets basisaftapning, der laves på brænderiet i Bretagne, og er lagret i eks-bourbonfade. Det er en perfekt basisaftapning, i og med at den indeholder grundlæggende noter som vanilje, sød malt, frugter og en blød struktur. Det er ikke verdens mest komplekse, udfordrende eller unikke whisky, men den gør sin egen ting rigtig godt! Med en styrke på 46%, naturlig farve og ingen koldfiltrering får man en oprigtig oplevelse, som gør Armorik en nødvendighed for de der vil udvide horisonten fra Skotland og Japan.

Alkohol %
46
Størrelse
0,7 liter
Type
Whisky
Whisky type
Single malt
Land
Frankrig

Destilleriet Warenghem har skabt den allerførste bretonske Single Malt Whisky: Armorik. Beliggende på Bretagnes nordlige kyst, som i folkemunde bliver kaldt Irlands og Skotlands keltiske fætter. Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år.

Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.
I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.

Korn: Fransk byg og bretonsk hvede.

Destillationen: Dobbelt destillering i kobber pot stills.

Modning: Her bruges der primært ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Men de har også et nært samarbejde med den sidste bretonske bødker, som laver nogle unikke bretonske egetræsfade fra den lokale skov.

Klima: Mange ligheder med Skotlands vestkyst. Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur.

Cornerstone of the range, ARMORIK Classic comprises the best of our cellars in a highly refined edition. As a marriage of sherry and bourbon casks of different ages, it highlights the quality of the ageing on the Breton Coasts and the expertise of our cellar manager. This ARMORIK Classic comes in a non-chill filtered version, thus refining its aromatic qualities.

Nose: Full-bodied and elegant, with notes of dried fruit (hazelnut) and toasted bread.
Palate: A fruity attack that gradually reveals its complexity, on notes of dried fruit and cereals, highlighted with spices.
Finish: Spicy and marine, it is savoured at length.

Specifikationer
Alkohol %46
Størrelse0,7 liter
TypeWhisky
Whisky typeSingle malt
Land Frankrig