Armorik Triagoz French Single Malt

På lager

499,00 kr

Armorik Single Malt Triagoz Lightly Peated Whisky, der er dobbelt destilleret i kobber "pot stills", er fremstillet på fransk byg og bretonsk hvede. Dette er et limited release med kun 2000 flasker i verden, og det er den første Peated Whisky fra Armorik.
Denne whisky har en lækker duft af citrus, ristet banan, saltet karamel og tørv, samt en floralsk, krydderurteagtig smag med noter af cremet toffee og røde frugter. En dvælende finish med toner af krydderier som hvid peber.

46
0,7 liter
Frankrig
Whisky
Single malt

Mere information

Limited release med kun 2000 flasker til verdens makedet. 
Dobbelt destilleret i de taditionelle pot still og modnet i egetræs fade.
Twistet ved denne aftapninger er at Armorik for første gange har eksperimenteret med peated whisky. 

Destilleriet Warenghem har skabt den allerførste bretonske Single Malt Whisky: Armorik. Beliggende på Bretagnes nordlige kyst, som i folkemunde bliver kaldt Irlands og Skotlands keltiske fætter. Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år.

Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.
I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.

Korn: Fransk byg og bretonsk hvede.

Destillationen: Dobbelt destillering i kobber pot stills.

Modning: Her bruges der primært ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Men de har også et nært samarbejde med den sidste bretonske bødker, som laver nogle unikke bretonske egetræsfade fra den lokale skov.

Klima: Mange ligheder med Skotlands vestkyst. Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur.

46
0,7 liter
Frankrig
Whisky
Single malt