På lager

Auchentoshan Distillery Three Wood Lowland Single Malt

Pris pr. stk. 485,00 DKK

Auchentoshan Distillery har været et etableret vartegn på vestkysten af Skotland i mere end 180 år, men den bløde Lowland Malt har ikke ændret sig. Navnet udtales "Ock-un-tosh-un" og er gælisk for "hjørnet af marken", hvilket illustrerer destilleriets placering ved grundlæggelsen. Auchentoshan Three Wood Single Malt Scotch Whisky er triple destilleret og modnet i amerikanske bourbon fade, hvorefter den er færdigmodnet i spanske Oloroso og Pedro Ximenez sherry fade (heraf navnet Three Wood). Auchentoshan Three Wood whisky har en aroma af mørk frugt, fed karamel og ristede hasselnødder. Alt dette blandet med den karakteristiske bløde og delikate Auchentoshan smag.

Alkohol %
43
Størrelse
0,7 liter
Type
Whisky
Område
Lowland
Whisky type
Single malt
Land
Skotland

Auchentoshan Distillery ligger på den vestlige side af Scotland, små 15 km nordvest for Glasgow. Destilleriet er bygget i år 1800 og hører til whisky regionen ”lowlands”.
Auchentoshan er kendt for at producere det eneste ”triple distilled” single malt i Scotland. Whiskyen løber altså en ekstra gang igennem destillationsapparatet, sammenlignet med andre skotske single malts. Dette gøres for at give Auchentoshan whiskyerne den velkendte bløde og runde smag.

Specifikationer
Alkohol %43
Størrelse0,7 liter
TypeWhisky
OmrådeLowland
Whisky typeSingle malt
Land Skotland