Brut Nature laves uden tilsat dosage, og med længere lagring på bærmen er denne cuvée knivskarp og rank, med udsøgt struktur og friskhed. I næsen finder du klassiske noter af brioche, smør og æbler.
Druerne til denne champagne stammer fra nogle af de mest udsøgte terroirs i Champagne, inklusiv 70 crus fordelt på Côte de Blancs Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Aube, Vitruat og Sézannais. Druerne håndhøstes og vinificeres hvert for sig i rustfrit stål, som er med il at danne Ayalas karakteristiske friske stil. Faktisk vinificeres hver druesort, hvert cru, hver årgang separat for at bevare udtrykket og karakteren fra hver parcel, hvert terroir og hver årgang, som giver fantastiske blandingsmuligheder. Denne cuvée er lavet på hovedsgaeligt Chardonnay med mindre mængder af Pinot Noir og Pinot Meunier, som er med til at tilføje dybde og afbalanceret kompleksitet til den endelige vin. Lagring på bærmen i fire år giver tertiære, nøddeagtige noter og hermed dybde og struktur til denne ellers utroligt friske og mineralske vin. Zero dosage (ingen dosering af sukker) i den tilsatte liqueur d'expédition giver afslutningsvist Ayalas karakteristiske tørre touch til vinen. Vinen er lys strågul i glasset med en let perlende mousse. Duften er aromatisk med note af citrus, hvide blomster og østerskal. Smagen er elegant og delikat med noter af østersskal, citrus, hvid fersken, grønne mandler og flint. Eftersmagen er lang og delikat med en flot mineralsk finish. Perfekt som aperitif, på terrassen eller til lette retter med fisk, skaldyr, fjerkræ, hårde oste mm.
Ayala navnet stammer tilbage fra de Edmond de Ayala giftede sig ind i det bedre borgeskab i Champagne byen Aÿ i 1860. Han startede et Champagnehus der hurtigt fik kæmpe succes, ikke kun i Frankrig, men også i England. Champagne Ayala har igennem 150 år været kendt som den klassiske elegante og velsmagende Champagne. I 2003 blev Ayala overtaget af Champagnehuset Bollinger. Man er startet med at genplante marker, renovere vineriet og investeret i kælderen. Man har også nedsat udbyttet pr. hektar, således at vinens kvalitet og koncentration bliver løftet. Alt det er sket med respekt for at bevare Ayalas filosofi og stilen i Champagnerne.
Huset er beliggende i den lille by Aÿ og Ayalas Champagner produceres kun af druer fra egne marker. Markerne er klassificeret som Grand Cru eller Premier Cru marker og man høster Pinot Noir fra Aÿ, Mareuil sur Aÿ, Louvois, Bouzy, Tours sur Marne, Chigny les Roses, Rilly og Ecueil. Chardonnaydruerne er fra Cramant, Chouilly, Cuis og Vertus. Pinot Meunier kommer fra Venteuil, Cerseuil, St Martin d'Ablois og Chavot.
The store will not work correctly when cookies are disabled.