Ikke på lager

Bachey-Legros - Santenay Blanc 1er Cru Graviéres Clos 2018

Pris pr. stk. 435,00  DKK

Santenay Blanc 1er cru Clos des Gravières1er cru Clos des Gravières er en parcel, som ligger kapslet inde bag de for Bourgogne så karakteristiske stengærder (murgers), der består af kalk- og flintesten, som vinbønderne igennem århundreder har samlet op fra markerne og stablet som naturlige værn i landskabet. Skråningen er stejl med en veldrænet jordbund fyldt med hvide småsten og kun et tyndt jordlag i overfladen. Det giver fremragende betingelser for at skabe en vin med finesse, nuance og dybde. Vinen er fremstillet efter klassiske metoder med fadgæring, battonnage efter årgangens stil og kvalitet og 12 måneders fadlagring (heraf 25% nye fade) efterfulgt af 2 måneder på neutral beholder, før vines tappes på flaske. Her får du en særdeles frisk, elegant og mineralsk Chardonnay med duft og smag af gule frugter, hvide blomster og et perfekt integreret præg af træ fra fadlagringen. En flot vin med en usædvanlig finesse, nuance og dybde.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bachey-Legros
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Skaldyr
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Frankrig

Her får du en særdeles frisk, elegant og mineralsk Chardonnay med duft og smag af gule frugter, hvide blomster og et perfekt integreret præg af træ fra fadlagringen. En flot vin med en usædvanlig finesse, nuance og dybde. 

Unge løver med gamle vinstokke"Rigdommen i vores domæne er de gamle vinstokke", siger Samuel og Lénaic Legros, der repræsenterer den unge, sjette generation på dette fine Domaine i Santenay. "De gamle vinstokke giver små udbytter, optimal drue modenhed og koncentration, elegance og et stærkt terroir udtryk i vinene". Domainet omfatter 18 hektar vinmarker, fordelt over de bedste terroirs i Santenay, samt nabobyerne Chassagne -Montrachet og Maranges. Langt de fleste vinstokke er plantet mellem 1935 og 1955. En enkelt parcel i Santenay Clos Rousseau (Les Founeaux) er fra 1914!

Respekt for naturen og skånsom vinifikationFor Samuel og Lénaic drejer arbejdet med vinstokkene sig om respekt for naturen. Essencen er at lade hver vinstok leve og producere druer på den mest naturlige måde. "Vore forfædre har givet os en imponerende arv", siger Samuel og Lénaic, "En sådan arv kræver en stor respekt og meget omhyggelig pasning og pleje af de gamle vinstokke". Vore gamle vinstokke producerer frugt med ekstraordinær koncentration. Druerne er små, rige på sukker og meget koncentrerede. Det tykke drueskind og de modne kerner giver vine med dyb farve og silkebløde tanniner. En blid behandling og ekstraktion af druerne er "de rigeur" på Domaine Bachey-Legros, og vinene repræsenterer det ypperste i appellationen.

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentBachey-Legros
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ, Skaldyr
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5%
Land Frankrig