Bel Colle, Barbera D'asti - Nuwanda

På lager

159,00 kr

Nuwanda er indianernes symbol på styrke og kraft og afbildes med et lyn. Bel Colle har opkaldt deres mest muskuløse Barbera efter Nuwanda. Du får her en fyldig og kraftig Barbera med en mørk, rubinrød farve. I næsen er den en eksplosion af intense aromaer af modne brombær, tranebær og kirsebær. I munden er den tæt pakket med en koncentration af mørke bær, blomster og søde krydderier. Finishen er lang og fyldig med et mineralsk touch. Skænk den ved 18 grader og nyd den til retter med vildt, kød og modne oste.

Serveringsforeslag

2018
15,5%
Barbera
Blåskimmel, Grill, Kalv, Krydret/Stærk mad, Kød, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Skruelåg
Italien

Mere information

Moderne producent med de bedste vinmarker
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.

Enkeltmarks Barbera d’Asti Nuwanda Superiore
Druerne til Barbera d’Asti Nuwanda Superiore stammer fra den historiske enkeltmark,
Bionzo, som dækker et areal på 2,75 hektar i Costigliole d’Asti. Marken ligger i 300 meters
højde og består af kalkholdig lerjord med perfekt eksponering mod syd. Vinstokkenes
alder er 30 år. Druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses halvdelen. Den
anden halvdel opbevares i 10 dage i et tørrerum, hvorved druerne skrumper ind og
reducerer udbyttet med 30%, inden de presses. Det koncentrerer smagskomponenterne.
Vinen gærer i temperaturkontrollerede, rustfri ståltanke og macererer med skallerne i 10
dage for at udtrække farve og tannin. Herefter flyttes den til en blanding af store franske
egetræsfade og små barriques, hvor den lagrer 24 måneder, inden den aftappes på flaske.
Nuwanda er indianernes symbol på styrke og kraft og afbildes med et lyn. Bel Colle har
opkaldt deres mest muskuløse Barbera efter Nuwanda. Du får her en fyldig og kraftig
Barbera med en mørk, rubinrød farve. I næsen er den en eksplosion af intense aromaer af
modne brombær, tranebær og kirsebær. I munden er den tæt pakket med en
koncentration af mørke bær, blomster og søde krydderier. Finishen er lang og fyldig med et
mineralsk touch. Skænk den ved 18 grader og nyd den til retter med vildt, kød og modne
oste.

2018
15,5%
Barbera
Blåskimmel, Grill, Kalv, Krydret/Stærk mad, Kød, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Piemonte
Tilsat
Skruelåg
Italien