Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.
Barolo fra unikt terroir
Monvigliero marken anses for at være en af Barolo områdets absolut bedste marker; en
slags grand cru. Vinen har flere gange opnået de maksimale 3 glas i Gambero Rosso.
Vinstokkenes gennemsnitsalder er 25 år, og de gror i kalkholdig lerjord med eksponering
mod syd og en beplantningstæthed på 5.000 planter pr. hektar. Druerne høstes, og ved
hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i temperaturstyrede ståltanke
efter en kort periode i kontakt med tøris for at øge kompleksitet og aromaer. Mosten
macererer herefter på drueskindet i 15 dage for at sikre en god farve og krop. Den
færdiggærede vin lagrer 36 måneder på franske barriques og derefter nogle måneder på
flaske, før den aftappes og frigives.
Klassisk Barolo Monvigliero med en elegant karakter
Her får du en enkeltmarks Barolo med typicitet og raffineret elegance. Farven er intens
granatrød. Duften er dyb med aromaer af blommer, brombær, violer, roser, hvid peber og
kaffe. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner og stor frugtkoncentration.
Eftersmagen er harmonisk og varer ved. Monvigliero er velegnet til retter med rødt kød,
vildt og modne oste. Nyd den ved 18 - 20 grader. Den kan med fordel dekanteres nogle
timer, før den skal nydes