Bel Colle, Barolo - Simposio

På lager

299,00 kr

91 point, Jyllands-Posten: "Ret juicy, moderne stil, uden at den på nogen måde er hårdt pumpet. God balance, fristende, sødmefuld frugt; indsmigrende vin, der smager af et glas til – tilgængelig allerede."


93 point, JamesSuckling.com: "Ripe fruit with smoke and toasted oak, as well as grilled meat and cedar. Medium-bodied with polished, fine tannins and focused, racy fruit at the end. Shows polish and finesse to the structure."


Her får du en velsmagende Barolo med en smuk granatrød farve. I næsen er vinen kompleks med en flot forening af frugt-, blomster- og krydderaromaer. I munden går de intense, behagelige og parfumerede aromaer igen. Strukturen er fyldig med markante og afstemte tanniner. Simposio er velegnet til retter med rødt kød, vildt og modne oste. Nyd den ved 18 grader. Den kan med fordel dekanteres nogle timer, før den skal nydes.

Serveringsforeslag

2016
14,5%
Nebbiolo
Fjerkræ, Kalv, Kød, Oksekød, Pasta, Svampe
0,75 liter
Barolo
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.

Barolo Simposio
Nebbiolo druerne til Simposio høstes fra en række parceller fra forskellige landsbyer i
Barolo. Vinstokkenes gennemsnitsalder er 50 år, og de gror i kalkholdig jord med
eksponering mod syd og en beplantningstæthed på 5.000 planter pr. hektar. Druerne
høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i
temperaturstyrede ståltanke efter en kort periode i kontakt med tøris for at øge
kompleksitet og aromaer. Mosten macererer herefter på drueskindet i 15 dage for at sikre
en god farve og krop. Den færdiggærede vin lagrer 36 måneder på en blanding af store
slavonske 5.000 liters fade og franske 500 liters fade. Før vinen tappes på flaske, hviller
den 6 måneder på flaske. Det resulterer i en velsmagende Barolo med en smuk granatrød
farve. I næsen er vinen kompleks med en flot forening af frugt-, blomster- og
krydderaromaer. I munden går de intense, behagelige og parfumerede aromaer igen.
Strukturen er fyldig med markante og afstemte tanniner. Simposio er velegnet til retter
med rødt kød, vildt og modne oste. Nyd den ved 18 grader. Den kan med fordel dekanteres
nogle timer, før den skal nydes.

2016
14,5%
Nebbiolo
Fjerkræ, Kalv, Kød, Oksekød, Pasta, Svampe
0,75 liter
Barolo
Tilsat
Korkprop
Italien