Ikke på lager

2021 Bel Colle- Langhe Chardonnay

Pris pr. stk. 119,00  DKK

Langhe DOC Chardonnay
Druerne er høstet på vinmarker med den traditionelle kalkholdige lerjord i 200-300
meters højde i Langhe DOC og hurtigt herefter transporteret til vineriet, hvor de straks
bliver presset og efterfølgende gæret med 40% på ståltank, 30% på nye franske tonneuax
(500 liters fade) og 30% på slavonsk eg (1000 liter). Efterfølgende er vinen lagret 6
måneder på tradionelle egetræsfade, og for at bevare friskheden i vinen har den ikke
gennemgået malolaktisk gæring. I Bel Colle Langhe DOC Chardonnay får du en frisk næse
med noter af grønne æbler samt et hint af hasselnød. Smagen er blød med umiddelbar
frugtkarakter og blomsternoter. Vinen har en skøn forfriskende syre og et strejf af vanilje i
eftersmagen. Nyd den til pasta, skaldyr og lyse fiskeretter.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Langhe
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bel Colle
Serveringsforslag
Fisk, Pasta, Skaldyr
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Italien
EAN-nr:
8032755133018

Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.