Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.
Langhe Nebbiolo
Nebbiolo druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer
i temperaturstyrede ståltanke, hvorefter vinen macererer på drueskindet i 10 dage for at
sikre en god farve og krop. Den færdiggærede vin hviler herefter i ståltanke, før den tappes
på flaske og frigives. Det resulterer i en frisk Nebbiolo, som skal nydes i sin ungdom. Vinen
er saftig med fløjlsbløde tanniner og en harmonisk struktur. Den smager fortræffeligt til
charcuterie, lette retter og friske oste. En vin med umiddelbar drikkeglæde.
Årgang | 2019 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Piemonte |
Alkoholfri | Ingen |
Serveringsforslag | Fjerkræ, Kalv, Pasta, Tapas |
Drue | Nebbiolo |
Proptype | Skruelåg |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 14% |
Land | Italien |