På lager

Bellang- Meursault 2020

Pris pr. stk. 450,00 DKK

 En virkelig vellavet vin med smukke smagsnoter af citrus, fersken, mandarin, hasselnød og en god smørret fedme, nærmest den reneste citronolie. Vinene vokser på en let skrånende parcel med en jordbund domineret af ler og kalk og vinificeres på fad med den vildgær der kommer med druerne ind fra marken.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Bellang
Serveringsforslag
Fisk, Ost
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig

Historien om Christian Bellang & Fils
Domaine Bellang ligger i hjertet af Meursault i Bourgogne. Her råder vinslottet over 9 hektar som er delt på fire appellationer – Volnay, Beaune, Savigny les Beaune og Chorey les Beaune.

Christian Bellang overtog i 1974 sine forældres vinmarker, som primært var placeret i Meursault, og senere hans svigerforældres marker i Savigny les Beaune. I 1995 sluttede hans søn, Christophe Bellang sig til Domainet – Han står i dag for driften. Alle vinslottets vinstokke dyrkes efter princippet ”Lutte Raisonnée”, også kaldet for ”Bæredygtigt landbrug” – De er så tæt på økologisk dyrkning som man kan være, uden at være certificeret.

Domaine Bellang har meget know-how inden for branchen, hvorfor de bestræber sig på at respektere vinenes terroir samt år. Dette begynder med en masse hårdt arbejde i vinmarkerne, hvor der skal høstes sunde og modne druer. Domainets vine er sarte, præcise og så naturlige som de overhovedet kan være. Vinificeringen og aldring bliver tilpasset hver årgang.

Domainets vine vokser på en let skrående parcel, hvor jordbunden er domineret af både kalk og ler. Her vinificeres druerne på fad med vildgær, som kommer med druerne ind fra marken. Derefter bliver vinen lagret på egetræsfade mellem 10-18 måneder, alt afhængigt af årgangen! Bellang anskaffer nye fade hvert 4. år. Vingårens udbytte er meget lavt, men koncentration i vinen er super høj!

Specifikationer
Årgang2020
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentDomaine Bellang
ServeringsforslagFisk, Ost
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13%
Land Frankrig