På lager

2017 Bodegas Gormaz - 12 Linajes Crianza

Pris pr. stk. 169,00  DKK

Fra mere end 80 år gamle vinstokke får du her en klassisk Tempranillo med en mørk, rubinrød farve. Næsen byder på intense aromaer af mørke frugter, vanille og brændte trænoter fra fadlagringen. I munden er vinen kompleks og velstruktureret med fløjlsagtige tanniner. Smagen byder på modne, røde bær og frugter samt en snert af egetræ. Finishen er fyldig, lang og smagfuld.

Sulfitter
Tilsat
Område
Ribera Del Duero
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Grill, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Svinekød, Tapas
Drue
Tempranillo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,7 liter
Alkohol %
14,5
Land
Spanien
EAN-nr:
8429414216005

Toppen af Spanien
Ribera del Duero er et historisk vindistrikt i det centrale Nordspanien, som først fik officiel DO-status i 1982. Bodegas Gormaz blev etableret i 1972 og regnes blandt pionererne i området. Bodegas Gormaz var én blandt de dengang kun 12 registrerede vingårde, som banede vejen for den officielle appellation. Siden har Ribera del Duero været i rivende udvikling, og antallet af vingårde er mangedoblet til nu mere end 250, som rivaliserer med Rioja om at være Spaniens førende.

Gamle, højtbeliggende vinstokke
Bodegas Gormaz råder over 220 hektar vinmarker, der ligger i 845 – 960 meters højde i den østlige del af Ribera del Duero. Klimaet er her middelhavsagtigt, men de høje temperaturforskelle mellem dag og nat giver mere kontinental indflydelse end i de varmere dele af Ribera del Duero. Vinmarkerne er opdelt i 1.000 lodder fordelt på 20 områder (parajes). Denne diversitet giver et bredt udvalg af mikroklimaer, orienteringer og jordtyper. Imponerende 70% af vinmarkerne er beplantet med lavtydende vinstokke, som er over 80 år gamle.

Terroir, teknologi og typicitet
Målet for den kvindelige vinmager siden 1999, Maria José Garcia, er at skabe vine af den højeste kvalitet baseret på en fortolkning af terroir’et. Hun arbejder ud fra tre hovedteser: 1. At fremavle de bedst mulige druer med udgangspunkt i den enkelte parcels mikroklima, jordbund og vinstokkenes alder, 2. At benytte moderne teknologi, men med afsæt i områdets traditioner, og 3. At få det optimale udtryk og personlighed frem i vinene.

12 Linajes Crianza
Druerne til 12 Linajes Crianza er fra over 80 år gamle vinstokke dyrket i 845 – 960 højdemeter og høstet i hånden. Efter gæringen lagrer vinen 14 måneder på franske og amerikanske fade, før den flaskes. Her får du en klassisk Tempranillo med en mørk, rubinrød farve. Næsen byder på intense aromaer af mørke frugter, vanille og brændte trænoter fra fadlagringen. I munden er vinen kompleks og velstruktureret med fløjlsagtige tanniner. Smagen byder på modne, røde bær og frugter samt en snert af egetræ. Finishen er fyldig, lang og smagfuld.

Specifikationer
SulfitterTilsat
OmrådeRibera Del Duero
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagGrill, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Svinekød, Tapas
DrueTempranillo
ProptypeKorkprop
Størrelse0,7 liter
Alkohol %14,5
Land Spanien
EAN-nr:8429414216005