Bodegas Gormaz - 12 Linajes Reserva

På lager

249,00 kr

Druerne er fra 80 - 100 år gamle vinstokke høstet på vinmarker fra 905 til 960 meter over havets overflade. 24 måneder på eg. Stor og alligevel raffineret og præcis Tempranillo, der oser af klasse, og som er blandt de allerbedste køb fra Ribera del Duero

Serveringsforeslag

ost
Ost
14,5
Tempranillo
Grill, Gris, Lam, Oksekød, Ost, Tapas
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Spanien

Mere information

Toppen af Spanien
Ribera del Duero er et historisk vindistrikt i det centrale Nordspanien, som først fik officiel DO-status i 1982. Bodegas Gormaz blev etableret i 1972 og regnes blandt pionererne i området. Bodegas Gormaz var én blandt de dengang kun 12 registrerede vingårde, som banede vejen for den officielle appellation. Siden har Ribera del Duero været i rivende udvikling, og antallet af vingårde er mangedoblet til nu mere end 250, som rivaliserer med Rioja om at være Spaniens førende.

Gamle, højtbeliggende vinstokke
Bodegas Gormaz råder over 220 hektar vinmarker, der ligger i 845 – 960 meters højde i den østlige del af Ribera del Duero. Klimaet er her middelhavsagtigt, men de høje temperaturforskelle mellem dag og nat giver mere kontinental indflydelse end i de varmere dele af Ribera del Duero. Vinmarkerne er opdelt i 1.000 lodder fordelt på 20 områder (parajes). Denne diversitet giver et bredt udvalg af mikroklimaer, orienteringer og jordtyper. Imponerende 70% af vinmarkerne er beplantet med lavtydende vinstokke, som er over 80 år gamle.

Terroir, teknologi og typicitet
Målet for den kvindelige vinmager siden 1999, Maria José Garcia, er at skabe vine af den højeste kvalitet baseret på en fortolkning af terroir’et. Hun arbejder ud fra tre hovedteser: 1. At fremavle de bedst mulige druer med udgangspunkt i den enkelte parcels mikroklima, jordbund og vinstokkenes alder, 2. At benytte moderne teknologi, men med afsæt i områdets traditioner, og 3. At få det optimale udtryk og personlighed frem i vinene.

12 Linajes Reserva – stor, raffineret og præcis
Druerne til 12 Linajes Reserva er fra over 80 år gamle vinstokke dyrket i 905 – 960 højdemeter og høstet i hånden. Efter gæringen lagrer vinen 24 måneder på franske og amerikanske fade, før den flaskes. Her får du en stor og alligevel raffineret og præcis Tempranillo, der oser af klasse, og som er blandt de allerbedste køb fra Ribera del Duero.

14,5
Tempranillo
Grill, Gris, Lam, Oksekød, Ost, Tapas
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Spanien