Lavet på 100% Pinot Noir fra Grand Cru kommunen Aÿ
53% af Champagnen er årgang 2018 og resten 47% er reserve vine fra Bollingers legendariske ”bibliotek” af magnum reserve vine og i denne er det en stor del 2009 Verzenay Pinot Noir samt base vine fra 2016 og 2017.
Halvdelen af 2018 basen er lagret på egetræsfade.
Det er den sidste Champagne som Chef de Caves, Gilles Descôtes lavede inden han døde i foråret 2023.
det er en intens og levende Champagne oplevelse, med flotte
bobler.
Her finder man masser af intensitet i både duft og smag.
Den er domineret af modne pære, blomster, mynte med noter af wienerbrød og let kridt.
I finalen er der nuancer den har et snert af salt.
På trods af en dosage på 6 gram pr. liter er det en behagelig tør Champagne oplevelse som skyldes 2018 (base årgangens) varme karakter i blend med den klassiske kompleksitet og tekstur fra 2009 årgangen.