På lager

Lot 5 Bonanza - Cabernet Sauvignon

Pris pr. stk. 249,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/2 stk. 225,00  DKK

I duften finder du masser af blåbær og mørke brombær som blander sig med brombær, tobak, mælkechokolade og vanilje. Duftens noter går igen over i smagen og får selskab af cassis og læder. Silkebløde tanniner får Bonanza til at lande i feltet VELVÆRE. En saftighed og frugt, som man kun kan holde af!

Sulfitter
Tilsat
Område
Californien
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bonaza Winery
Serveringsforslag
Grill, Oksekød, Ost, Svinekød, Vildt
Drue
Cabernet Sauvignon
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,9%
Land
U.S.A
EAN-nr:
017224710202

Her får du et rigtigt godt fingerpeg om, hvad Caymus Napa Valley Cabernet går ud på … uden at den må regnes for at være The Real Deal. Winemaker Chuck Wagner blander her flere forskellige årgange af Cabernet og blæser i det hele taget på alle betegnelser – det er bare ukompliceret god vin, man bliver glad af. Like back in the ol’ days.

Caymus er et af de helt store navne fra Californien og den eneste som har formået at komme med en vin, som hele to gange er blevet kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator. Historien starter tilbage i 1972 da Charlie og Lorna Wagner spurgte deres søn Chuck, om de ikke skulle starte vinproduktion sammen. At dyrke jorden var ikke noget nyt for Wagner-familien, da forfædrene havde gjort det helt tilbage fra 1850’erne på samme sted i Napa Valley. Men vin havde familien ikke prøvet kræfter med – før 1972 da Caymus Winery blev grundlagt.

Takket være benhårdt arbejde og dybt know-how i forhold til dyrkning af jorden bar familien Wagners anstrengelser relativt hurtigt frugt – i hvert fald sammenlignet med andre, der gjorde forsøget. De fokuserede fra start på ren Cabernet Sauvignon, hvilket klart er den drue, der har skaffet dem berømmelsen og hæderen. Kun 12 år efter starten blev Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 1984 kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator – en hæder som også 1990 årgangen opnåede. Læg dertil at både Charlie og Chuck blev optaget i Wine Spectators Hall of Fame i henholdsvis 2001 og 2007.

I dag er det Chuck Wagner og hans ældste søn Charlie II, der styrer produktionen, som ud over de to ikoner Cabernet Sauvignon og Special Selection også rummer glimrende Zinfandel, Malbec, Chardonnay og to gådefulde blends. Det fede ved Wagner-familien er, at de ikke er bange for at prøve nye ting og også gøre op med diverse dogmer. Det handler først og fremmest om at lave rigtig god vin til bordet, til gæster, til nydelse. Om det så er single vineyard eller flere forskellige druer … eller om druerne sågar er sejlet til Napa fra Andes-bjergene … er mindre vigtigt. Bare resultatet sparker røv. På den måde er de er klart blandt de mere eksperimenterende i Napa Valley og har stor succes med det.