På lager

Bouchard Père & Fils- Rully 2014

Pris pr. stk. 300,00 DKK

En vin der kombinerer årgangens rene, energiske og intense stil med modningens karakter af lidt dæmpet syre, rundere citruspræg med tone af tørret frugt, stadig flot mineralitet med association til østersskaller og en lille snert honning i eftersmagen. Et godt eksempel på at hvidvine med en struktur som 2014 kan ældes med ynde. Lad den f.eks. berige fiske- og skaldyrsretter i lys sovs.

Årgang
2014
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bouchard Père & Fils
Serveringsforslag
Fisk, Skaldyr
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig

Vinen er lavet af druer fra kontraktdyrkere i kommunen, der følger Bouchards anvisninger for dyrkning og høst. Markerne har ler, limsten og mergel: en fortsættelsen af jordbunden i Côte d'Or. 10% af vinen lagres 8-9 mdr. i eg og 90% i ståltanke.

Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard.

Specifikationer
Årgang2014
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentBouchard Père & Fils
ServeringsforslagFisk, Skaldyr
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %12,5%
Land Frankrig