På lager

Bove, Montepulciano d’Abruzzo Avegiano Poggio d’Albe

Pris pr. stk. 89,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 75,00  DKK

Rubinrød farve. Vinen fremviser et typerigtigt udtryk med rød, krydret bærfrugt, og en behage-lig stoflighed, understøttet af smagsfylde og en blød struktur. En charmerende og harmonisk Montepulciano d’Abruzzo.

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Område
Abruzzo
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bove
Serveringsforslag
Grill, Kalv, Kød, Lam, Oksekød, Pasta, Tapas
Drue
Montepulciano
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Italien

Bove, Montepulciano d’Abruzzo Avegiano Poggio d’Albe DOP
Cantine Bove er officielt grundlagt i 1930, hvor man etablerede sig med 30 ha jord, men familien Bove har beskæftiget sig med vindyrkning siden slutningen af 1800-tallet. Ejendommen ligger nær byen Avezzano i provinsen Aquila, i den midt-italienske region Abruz-zo, der har kystlinie ud mod Adriaterhavet. Bove le-des nu af Eleuterio og sønnen Dario Bove, der råder over ca. 60 ha vinmarker, men der suppleres med commerciante- eller købmands-virksomhed, idet der ind-købes druer fra dyrkere, med hvem man har haft et samarbejde i årevis. Samarbejdet med faste underlev-erandører er med til at sikre en stabil adgang til gode og sunde druer, der med Boves moderne produkti-onsudstyr transformeres til kvalitetsprægede vine, og-så i det helt lave prissegment. Vinbruget er således anerkendt for at skabe troværdige og karakterfulde vine, der har et stærkt forhold mellem pris og kvalitet, også for de dyrere udgavers vedkommende og er ydermere også leverandør til Vatikanstaten. De hvide fremstilles på den lokale Trebbiano, eventuelt tilsat en smule Chardonnay, mens de røde, med en enkelt undtagelse, fremstilles af 100% Montepulciano, der således er den vigtigste drue for vinbruget. Montepul-ciano er Italiens næstmest plantede druesort, der kan give vine, som varierer enormt i både kvalitet og ud-tryk og den kan således også, modsat mange andre sorter, give virkelig gode, prisrimelige og letforståe-lige vine. Druen er tykskallet og giver ofte meget far-vemættede vine med et moderat indhold af syre og relativt bløde tanniner, og en karakter af mørk, rød frugt – ofte kirsebær og blommer - der har noget næ-sten animalsk over sig.

Montepulciano d’Abruzzo Poggio d’Albe er en karak-terfuld, harmonisk og tiltalende repræsentant for den-ne vintype. Aromatisk kombinerer den noter af frisk og konfiteret, krydret rød frugt, med et typisk lakrids-præg. Der findes især mindelser om brombær, kirse-bær og blå blommer. Vinen er moderne tænkt og er let afstemt med fad, fra 7 måneders lagring på franske barriques, der tilføjer vinen et smidigt udtryk og dis-krete, frugt-fremhævende noter af kakao og vanilin. Det er en vin af middelfylde, med en blød og attraktiv struktur og fin saftighed i udtrykket. En balanceret, blød og madegnet Montepulciano d’Abruzzo.

Specifikationer
Årgang2017
SulfitterTilsat
OmrådeAbruzzo
AlkoholfriIngen
ProducentBove
ServeringsforslagGrill, Kalv, Kød, Lam, Oksekød, Pasta, Tapas
DrueMontepulciano
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13%
Land Italien