Ikke på lager

Brigaldara - Amarone Della Valpolicella, Classico

Pris pr. stk. 399,00  DKK

Rubinrød farve, hen imod granat. Træder frem med noter af frisk og tørret frugt, og med mindelser også om spiritussyltet frugt. Velstruktureret, fyldig og med en dyb, vedvarende smag.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Veneto
Alkoholfri
Ingen
Producent
Brigaldara
Serveringsforslag
Grill, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Vildt
Drue
Corvina, Corvinone
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
16,5%
Land
Italien

Brigaldara Amarone della Valpolicella Classico
La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegnen af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede, er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelse mørkere frugt end det ofte ses fra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype.

Brigaldaras Amarone Classico fremstilles af særligt selekterede, hele og perfekte druer, der undergår en kontrolleret tørring i 120 dage på et åbent velventi-leret loftsrum, kaldet et fruttaio. Den udmærker sig ved en for området usædvanlig høj andel af den selvstændige sort Corvinone, der dog har stærke mindelser om den klassiske Corvina Veronese, og den samlede druesammensætning giver da også vinen det karakteristiske og udtalte kirsebærpræg, således af både mørke, lyse og spiritussyltede kirsebær. Frugten i vinen er mørk, med yderligere noter af blommer, svesker, figner og tobak og herbale, balsamiske noter. I munden forenes elegance og en dyb smagsfylde i en vin, der til tider når 17% alkohol, men ikke desto mindre har en egen balance. Det er en klassisk, typerigtig og kompleks vino da meditazione, der også kan akkompagnere retter med stegt kød og et udvalg af velmodnede oste.

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeVeneto
AlkoholfriIngen
ProducentBrigaldara
ServeringsforslagGrill, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Vildt
DrueCorvina, Corvinone
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %16,5%
Land Italien