Ikke på lager

Brigaldara- Recioto della Valpolicella 2018

Pris pr. stk. 199,00  DKK

Recioto er om nogen en klassiker i italiensk vinfremstilling, og uden sidestykke den bedste dessertvin der laves i Italien. Recioto betyder øre, og henviser til de øverste og yderste druer på hver klase, da de kaldes klasens ører. Placeringen betyder at netop disse druer har fået den maksimale sol, og dermed er modnet helt perfekt.

Inden presningen er druerne tørret i ca. 140 dage på stråmåtter, hvorved deres vandindhold er reduceret med 30 – 40%. Denne hårde udvælgelse af druerne betyder at der gennemsnitligt kun laves 1 – 1½ flaske Recioto pr. vinstok.

Recioto er faktisk en Amarone, hvor gæringen standses inden alt sukkeret i druesaften er omdannet til alkohol. Dette giver en utrolig kompleks sød vin, med en dyb varm granatrød farve. Den karakteristiske bouquet, der især er præget af moden blomme og rosin, giver også indtryk af cedertræ, lakrids og en fløjlsblød fyldig fedme, der gør denne vin til noget helt specielt.

Italienerne bruger også denne vin som en “meditationsvin” der nydes en stille stund – og helst sammen med én man holder rigtig meget af. Recioto er kendt for at være næsten udødelig, og vil som minimum være fremragende 15 – 20 år fra høståret.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Veneto
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Chokolade, Dessert
Drue
Corvina, Rondinella
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,375 liter
Alkohol %
15%
Land
Italien
Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeVeneto
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagChokolade, Dessert
DrueCorvina, Rondinella
ProptypeKorkprop
Størrelse0,375 liter
Alkohol %15%
Land Italien