På lager

Brigaldara Ripasso - Superiore

Pris pr. stk. 150,00 DKK

Rubinrød farve, hen imod granat. Træder frem med noter af frisk og tørret frugt, og med mindelser også om spiritus-syltet frugt. Velstruktureret, fyldig og med en dyb, vedvarende smag.

Årgang
2019
Sulfitter
Tilsat
Område
Veneto
Alkoholfri
Ingen
Producent
Brigaldara
Serveringsforslag
Blåskimmel, Oksekød, Vildt
Drue
Corvinone, Corvina, Rondinella
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Brigaldara - Ripasso della Valpolicella Superiore

La Brigaldara er beliggende i hjertet af Valpolicella Classico distriktet, nærmere bestemt lidt uden for landsbyen San Floriano, der ligger en anelse nord-vest for Verona. Ejendommen – fysisk en smuk villa fra 1400-tallet, der nyder en betagende placering, omgivet af marker og oliventræer - drives med stor kyndighed af Stefano Cesari. Navnet Brigaldara ses første gang i et notat i et lokalt arkiv fra 1260 og henviser til en lille klynge gårde, selve villaens beliggenhed og det omkringliggende landområde.

Ejendommen har været i familiens eje siden 1929 og der har været flasket vin under eget navn siden 1979. Selve ejendommen råder over 50 ha jord og der flaskes årligt i omegnen af 250.000 flasker, idet der udelukkende anvendes egne druer. Markerne, hvoraf nogle få er lejede, er fortrinsvis beplantet med område-typiske sorter som Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Molinara, men også Sangiovese finder vej i nogle af vinene, der alle synes at afspejle en ”somewhereness”, altså en særlig og unik lokalitet. De meget velanmeldte vine er generelt fyldige, men elegante, komplekse og saftige. Stilen er generøs og måske med en anelse mørkere frugt end det ofte ses fra området, og der anvendes både små og store fade i produktionen, afhængig af vintype.

Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra en Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella et karakter-istisk og særligt ”appassimento”-præg med typiske noter af tørrede frugter, en særlig ”speziatura” eller krydring og en mere udtalt struktur. Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge.

Specifikationer
Årgang2019
SulfitterTilsat
OmrådeVeneto
AlkoholfriIngen
ProducentBrigaldara
ServeringsforslagBlåskimmel, Oksekød, Vildt
DrueCorvinone, Corvina, Rondinella
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Italien