Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon

På lager

350,00 kr

ka3zieux64oql0z0l6eNæse: Har en stor aroma, med masser af krydderi, blide vanilje toner og sød mint.
Smag: Er nærmest af brølende sødme efterfulgt af vanilje rig eg. Majsen er „tyk“ og ryen titter frem i baggrunden.
Eftersmag: Tører ud i munden, men rugen kommer igen og giver ekstra længde og hints af lakrids.

40
0,7 liter
U.S.A
Whiskey

Mere information

ka3zjbmg22qhzu0moelSom nr. 1 på listen over 10 amerikanske spiritusprodukter som du bør kender ligger Buffalo Trace. Den blev første gang introduceret i 1999. Buffalo Trace er en ”small batch” bourbon – altså kun produceret i en lille mængde ad gangen.

Der udvælges 25-30 fade fra varehusene C, I & K. Kun fra de midterste rækker, hvor lagringen er optimal kommer fadene. De udvælges af Elmer T. Lee - den amerikanske bourbon legende. Buffalo Trace Distillery hed førhen Acient Age - men uanset navneændringen, så er det stadig en helt enestående bourbon der kommer fra dette destilleri som ligger på det gamle bøffelspor - deraf navnet.

Hentet til Danmark på Jim Murrays personlige anbefaling. Jim Murray har i sin bog – ”The Whisky Bible 2004” bedømt whiskien til 94/100.

Jims smagsnoter: ”Næsen skriger af skarp rug karakter henover et komplekst lag af majs, citrus og eg – rigtig spændende. Smagen er formidabel med en blød, olieret fornemmelse i munden hvor majsen opsuger prikkende rug og krydderier. Eftersmagen er sød, stadig olieret som fløde karamel. Rugen titter frem igen og kæmper til det sidste med majsen. Jeg forguder simpelthen denne whiskey, balancen er perfekt mellem majs og eg, men også det bitter søde er der harmoni imellem. Rug indholdet tilføjer stor farve og kompleksitet. En af verdens whiskey juveler!”

The Beverage Tasting Institute, Chicago som smager sig igennem alverdens spiritus har givet Buffalo Trace 90/100.

40
0,7 liter
U.S.A
Whiskey