Italiens sprudlende dessertvin
Når man siger Piemonte, tænker de fleste danskere nok på Barolo, Barbaresco og måske også Barbera, men italienere vil snarere tænke på Asti Spumante! Den mousserende dessertvin, hvor de bedste udgaver kommer fra de stejle skråninger omkring byen Asti er om noget indbegrebet af "la dolce vita", det søde liv.
Muscat-vin med bobler - en genial opfindelse
Moscato-druen er den mest udbredte grønne druesort i Piemonte. Der findes mange forskellige kloner af Moscato, og piemonteserne har heldigvis valgt at dyrke den bedste klon, Muscat Blanc á Petits Grains. Desuden har piemonteserne fået den geniale idé at give vinene et pift kulsyre, som gør smagen liflig og forfriskende. Selv vinnydere, som normalt vrænger på næsen af dessertvine på Muscat, må bøje sig for charmetroldende fra Piemonte.
Toso - en af de bedste
Toso er en af de allerbedste producenter af "spumante vine" på Moscato druen. Vingården ligner en rekvisit fra en science fiction-film, for det kræver udstyr i særklasse, hvis man vil lave mousserende Moscato-vin, uden at druens exceptionelt indsmigrende frugt- og blomsteraromaer går tabt. En af hemmelighederne bag Tosos vine er, at vinen holdes meget kølig gennem hele produktionsforløbet, så selv de fineste facetter bevares intakte.
Toso Moscato Dolce
Fremstillet af solmodne Moscato druer fra Piemonte området. I glasset fremstår vinen let gylden og med en fin og behagelig mousse. Stilmæssigt kombinerer Tosos Moscato Dolce Moscato druens rige, blomstrende og intense frugt med en friskhed og lethed der er aldeles unik. Den sødmefuld i smagen og alligevel frisk og mundrensende i stilen. En genial dessertvin og appetitvækker, som man aldrig kan blive træt af.