Casa Vinironia - Cà Vittoria Black Label Appassimento

På lager

89,00 kr

Ca' Vittoria er lavet på en blanding af Negroamaro, Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra fadlagringen. Et fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte hundedyre Amarone. 

Serveringsforeslag

kylling
Kylling
ost
Ost
14,5
Cabernet Franc, Malvasia, Merlot, Negroamaro
Faste oste, Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Pasta
0,75 liter
Puglia
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Puglia - kvalitet og value fra Italiens støvlehæl
Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har altid haft stolte traditioner for dyrkning af oliven, frugt og druer. Selve fremstillingen af vin har imidlertid aldrig haft det store fokus, og Puglia har gennem tiderne leveret store mængder konsumvin til EU’s ”vinsø” og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Det er der inden for de sidste 20 år vendt op og ned på, og Puglia er nu på vej til at etablere sig solidt i den italienske vinkrone.

Appassimento - "Amarone" metoden
Fremstilling af vine på tørrede druer er en specialitet i Italien. Metoden, der er kendt som Appassimento bruges blandt andet til fremstilling af en af italiens mest berømte vintyper, Amarone. Druerne tørres enten på vinstokkene eller inden døre efter høst. I processen mister druerne mellem 30 og 50% vægt i form af vand, der fordamper. Dermed øges koncentrationen af sukker og ekstrakt ganske betydeligt, og vinen bliver dermed både alkoholrig og med stor kraft og smagskoncentration.

Cà Vittoria Appassimento
Druerne til Cà Vittoria Appassimento høstes fra udvalgte marker i Puglia. Druerne tørres naturligt på vinstokkene i 15 dage. Skuddet, der bærer klaserne, klippes, så saften forhindres i at nå frem til klaserne. Herved mister klaserne op til 50% af deres vægt ved naturlig fordampning af vandet – og sukkerindholdet, aromaer og smagsstoffer koncentreres markant. Druerne er en blanding af Negroamaro, Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra 3 - 4 måneders fadlagring. Et fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte hundedyre Amarone.

14,5
Cabernet Franc, Malvasia, Merlot, Negroamaro
Faste oste, Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Pasta
0,75 liter
Puglia
Tilsat
Korkprop
Italien