På lager

Casa Vinironia - Cà Vittoria Black Label Appassimento

Pris pr. stk. 89,00 DKK

Ca' Vittoria er lavet på en blanding af Negroamaro, Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra fadlagringen. Et fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte hundedyre Amarone. 

Sulfitter
Tilsat
Område
Puglia
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Faste oste, Fjerkræ, Grill, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Pasta, Svinekød
Drue
Cabernet Franc, Malvasia, Merlot, Negroamaro
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5
Land
Italien

Puglia - kvalitet og value fra Italiens støvlehæl
Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har altid haft stolte traditioner for dyrkning af oliven, frugt og druer. Selve fremstillingen af vin har imidlertid aldrig haft det store fokus, og Puglia har gennem tiderne leveret store mængder konsumvin til EU’s ”vinsø” og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Det er der inden for de sidste 20 år vendt op og ned på, og Puglia er nu på vej til at etablere sig solidt i den italienske vinkrone.

Appassimento - "Amarone" metoden
Fremstilling af vine på tørrede druer er en specialitet i Italien. Metoden, der er kendt som Appassimento bruges blandt andet til fremstilling af en af italiens mest berømte vintyper, Amarone. Druerne tørres enten på vinstokkene eller inden døre efter høst. I processen mister druerne mellem 30 og 50% vægt i form af vand, der fordamper. Dermed øges koncentrationen af sukker og ekstrakt ganske betydeligt, og vinen bliver dermed både alkoholrig og med stor kraft og smagskoncentration.

Cà Vittoria Appassimento
Druerne til Cà Vittoria Appassimento høstes fra udvalgte marker i Puglia. Druerne tørres naturligt på vinstokkene i 15 dage. Skuddet, der bærer klaserne, klippes, så saften forhindres i at nå frem til klaserne. Herved mister klaserne op til 50% af deres vægt ved naturlig fordampning af vandet – og sukkerindholdet, aromaer og smagsstoffer koncentreres markant. Druerne er en blanding af Negroamaro, Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra 3 - 4 måneders fadlagring. Et fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte hundedyre Amarone.

Specifikationer
SulfitterTilsat
OmrådePuglia
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagFaste oste, Fjerkræ, Grill, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Ost, Pasta, Svinekød
DrueCabernet Franc, Malvasia, Merlot, Negroamaro
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5
Land Italien