På lager

Castello Di Bolgheri - Bolgheri Superiore

Pris pr. stk. 699,00  DKK

Husets flagskib hvor der udelukkende anvendes de bedste druer fra de ældste
vinmarker.
Vinen er stringent og kompleks vin med nuancer af solbær, læder, tobak, vanille og kirsebær

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Område
Bolgheri
Alkoholfri
Ingen
Producent
Castello Di Bolgheri
Serveringsforslag
Grill, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Bolgheri
Bolgheri er et lille kult-område i Toscana. Området ligger i den østlige del af
Toscana syd for Livorno. Bolgheri er atypisk i forhold til de andre kendte
vinområder i Toscana, da de mest beplantede druesorter er Cabernet
Sauvignon og Merlot og ikke Sangiovese som i Chianti og Montalcino. Klimaet er
køligere i Bolgheri end i det indre Toscana på grund af kølige vinde der trækker
ind over området fra Middelhavet, hvilket resulterer i mere strukturerede vine.
De første Supertoscanere blev født i Bolgheri – men i modsætning til
Supertoscanere, der typisk sælges under betegnelsen IGT, har Bolgheri opnået
DOC-status i 1994. Der findes mellem 20-30 vinhuse i Bolgheri og vinenes
kvalitet ligger generelt på et ekstremt højt niveau.

Castello di Bolgheri
At Castello di Bolgheri har ret til at bruge områdets navn skyldes den
nuværende ejers, Frederico Zileri, snarrådige bedstemor som i 1960 fik
registreret navnet Castello di Bolgheri. Castello di Bolgheri plantede sine
Cabernet Sauvignon- og Merlot-vinstokke i 1997 og i de første år solgte de
druerne til deres naboer, Sassicia og Ornellaia, men fra 2001 begyndte Frederico
Zileri at fremstille vin under ejet navn. Allerede fra starten slog Castello di
Bolgheri sit navn fast som et kvalitetshus og i 2013 blev Frederico Zileri valgt
som præsident for Consorzio DOC Bolgheri.

Vinen
Husets flagskib hvor der udelukkende anvendes de bedste druer fra de ældste
vinmarker og høstudbyttet er kun 6.000 kg druer per ha. Der selekteres kraftigt
i druerne allerede på marken men også inden druerne presses. Gæringen tager
20-25 dage og umiddelbart herefter lægges vinen på barriques i 24 måneder i
slottes underjordiske kælder. Vinen flaskelagrer yderligere 12 måneder inden
den frigives. Druesammensætningen er 54 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot,
18 % Cabernet Franc og 8 % Petit Verdot. En stringent og kompleks vin med
nuancer af solbær, læder, tobak, vanille og kirsebær. Vinen er først i sin
ungdomsvår og vil udvikle sig konstant de næste 10 år.