Castello di Meleto - Vigna Casi Riserva

På lager

199,00 kr

Castello di Meletos Vigna Casi fremstilles overvejende af Sangiovese druer. Intens i duft med mindelser om viol, kirsebær og tørrede krydderurter. Smagen er på en gang stringent og fløjlsagtig med en nuanceret og lang finish.

Serveringsforeslag

kylling
Kylling
13,5
Sangiovese
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Oksekød, Pasta
0,75 liter
Toscana
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Historisk slot i den bedste del af Chianti Classico
Det historiske Castello di Meleto knejser på en bakketop nær Gaiole in Chianti, nordøst for Siena. En cypres allé smyger sig op gennem vinmarkerne, som befinder sig på de stejle skråninger, der fører op til slottet. Slottet nævnes første gang i 1269, hvor det tilhørte Chiantis store Ricasoli familie. Ricasoli familien udbyggede og forskønnede ejendommen gennem århundreder. Ejendommen tilhører i dag en velhavende schweizisk familie, og intets spares for at fremstille vine, der realiserer det fantastiske potentiale i de perfekt beliggende vinmarker.

Castello di Meleto Riserva Vigna Casi
Vigna Casi er formentlig Castello di Meletos bedste og mest berømmede parcel. I de bedste årgange fremstiller Castello di Meleto derfor en Chianti Classico Riserva Vigna Casi. Jordbunden består primært af "galestro", en kalkholdig limstenstype, samt "alberese", der er en forvitret sandstenstype Disse tørre og stenede jorde tvinger vinstokkene til at frembringe de ypperste druer; koncentrerede og rige på aroma og duftstoffer.

De maksimale tre glas i Italiens vinbibel, Gambero Rosso
Castello di Meletos Vigna Casi fremstilles overvejende af Sangiovese druer. Klaserne selekteres og håndhøstes i anden halvdel af oktober. Høstudbyttet holdes så lavt som ton pr. hektar. Ved ankomsten til kældrene sorteres druenre atter en gang. Klaserne afstilkes, og druerne gæres på den naturlige gær i store tanke af eg. Selve gæringen og den efterfølgende maceration på drueskindet varer 25 dage. 50% af den unge vin lagres på "botti" af Slavonsk eg, den anden halvdel på 225 liters barriques. Det har givet en klassisk Chianti Classico Riserva. Intens i duft med mindelser om viol, kirsebær og tørrede krydderurter. Smagen er på en gang stringent og fløjlsagtig med en nuanceret og lang finish

13,5
Sangiovese
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Oksekød, Pasta
0,75 liter
Toscana
Tilsat
Korkprop
Italien