Ikke på lager

2015 Château du Moulin-à-Vent-Clos de Londres

Pris pr. stk. 550,00  DKK

Exceptionnelle, rige og koncentrerede terroirdrevne vine
Clos de Londres er en helt speciel parcel i hjertet af slottets vingård. Herfra kommer en
ganske enkelt ufatteligt stor vin. Enormt rig i munden, solmodne sorte bær, med enorm
intensitet. Massive, bløde tanniner, moden og afbalanceret, og med et fantastisk
mineralsk touch, som sikrer elegancen i vinen. En enorm vin med fantastisk lagringsevne
og en kvalitet på niveau med en top Grand Cru fra Côte de Nuits! Som Bourgogne guruen,
Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig,
"..imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of
popular image..."

Årgang
2015
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Du Moulin-à-Vent
Serveringsforslag
Fisk, Ost
Drue
Gamay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig
EAN-nr:
5700000001940

Château du Moulin à Vent
- ekstraordinære vine fra appellationens flagskib
Château du Moulin à Vent befinder sig på det højeste punkt i hjertet af appellationen
Moulin à Vent. Præcis her findes også appellationens absolut bedste terroirs, foruden
vindmøllen, der har lagt navn til området. Slottet råder over exceptionelle parceller som
Champ de Cour, La Rochelle, Les Vérillats, Les Throrins, La Roche og Les Caves. Château du
Moulin à Vent kan dateres tilbage til 1732, og allerede i det 19. århundrede havde slottet
internationalt ry. Slottets 1854 årgang vandt titlen som "bedste vin" på verdensustillingen
i London i 1862, og opnåede priser på niveau med 1. Cru vine fra Côte de Nuits!! Château
du Moulin à Vent ejes i dag af Jean-Jacques Parinet, der med udgangspunkt i slottets
enestående terroirs fremstiller vine i verdensklasse, og det ypperste appellationen formår.
Ultra lave hektarudbytter og nådesløs selektion
Slottets 30 hektar er fordelt på 91 parceller, der nurses individuelt. Markerne er plantet
med hele 9.000 vinstokke pr. hektar. Udbytterne holdes ultra lave for maksimalt terroir
udtryk i vinene. Granit jordende er rige på jernoxid, kobber og mangan, og dermed perfekte
til den lokale drue, Gamay. Arbejdet i markerne sigter på at tvinge vinstokkens rødder så
dybt ned i undergrunden som muligt. Der høstes pr. håndkraft og alle druer håndsorteres
nådesløst. Gæringen er traditionel med pigeage, hvor druerne mekanisk stødes ned i den
gærende most, og med en efterfølgende lang maceration på drueskindet for at sikre,
farve, stof, terroirpræg og lang lagringsevne. Vinene lagres på fade fra Frankrigs bedste
bødkere. Fadtype, træsort, toastning og lagringstid tilpasses individuelt for hver enkelt vin,
ligesom lagringstiden afpasses, så vinen opnår den ideelle balance mellem frugt, struktur
og terroirpræg.