På lager

2016 Chateau larrivet haut- Brion Blanc

Pris pr. stk. 550,00  DKK

En flot, rig næsten cremet Graves med en dejlig duft af reineclaude blomme, stikkelsbær og krydderier. Nærmest eksotisk, men og en lille smule mindre rig på fad end i tidligere årgange. En meget saftig og velsmagende vin med stor mineralitet og friskhed, som diskret demonstrerer at de bedste hvide Graves vine fortjener langt større opmærksomhed.

En stor og stilfuld vin som passer perfekt til elegante gourmet retter med fisk og skaldyr, og også klarer retter med fjerkræ, kanin, kalve og svinekød bedre end mange rødvine.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Bordeaux
Alkoholfri
Ingen
Producent
Château Larrivet Haut Brion
Serveringsforslag
Fisk, Kalv, Kylling, Skaldyr
Drue
Sauvignon Blanc, Semillon
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig
EAN-nr:
5700000000691

Château Larrivet-Haut-Brion var oprindeligt det af Haut-Brion slottene, som formåede at rivaliserede Château Haut-Brion. Siden gik det noget ned ad bakke, og det var først i 1987 da Christine og Philippe Gervoson købte slottet for de midler, de havde opsparet i Société Andros (ved salg af marmelader især under navnet "Bon Maman"), at udviklingen vendte.

Siden er der investeret enorme summer i moderniseringer, og den kendte vinmager Michel Rolland har i en lang periode været tilknyttet som konsulent for at profilere vinene i en mere imødekommende retning. Og her godt 30 år senere er Larrivet-Haut-Brion ved at genvinde fordums styrke, om end den endnu ikke helt rivaliserer sin berømte navnebror.

Vinen er i 2018 skabt på 75% Sauvignon Blanc og 25% Semillon høstet fra de ældste parceller omkring slottet, som blev tilplantet før Gervoson familien kom til og påbegyndte renoveringen. Den friskpressede most bliver kølet ned og får lov til at sætte sig i 48 timer inden 2/3 fyldes på nye fade og 1/3 på ægformede betontanke. Herefter går gæringen i gang med omrøringer 3 gange om ugen i de første måneder. Herefter modner vinen videre "sur lie" i fadene og æggeskallerne i 11 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes, klares med bentonit og filtreres ganske let forud for aftapningen på flaske.