Château Saint-Jean - Châteauneuf-du-Pape

På lager

299,00 kr

Den næsten blæksorte vin byder på en kolossal bouquet af fed, solmoden og ekstremt intens bærfrugt med komplekst sammensatte nuancer af eksotiske krydderier, eucalyptus og engelsk lakrids. Smagen er meget stoflig og fedmefuld, og afsluttes saftigt med en dosis perfekt moden tannin. Vinen bør nydes af rummelige glas to til tolv år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med lam, oksekød, vildt eller kraftigt fjerkræ.

Serveringsforeslag

Kylling
14,5
Grenache, Syrah/Shiraz
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Rhône
Korkprop
Frankrig

Mere information

Make wine not war
De fleste af Château Saint-Jeans vinmarker blev anlagt i 1946, lige efter anden verdenskrig. Store arealer i den sydlige Rhône-dal var blevet sønderbombede af de allierede, fordi tyskerne under krigen havde anlagt flyvebaser i området. Takket være Marshall-planen og dennes hærskare af bulldozere blev ruinerne af de militære anlægninger og de mange udetonerede bomber hurtigt fjernet. I stedet blev der plantet vinstokke på de frilagte arealer, som i dag regnes blandt de allerbedste vinmarker i det sydlige Rhône.

Exceptionelle marker
Et gennemgående træk for alle Château Saint-Jean’s marker er, at de er beplantet meget tættere end påkrævet. Dermed må vinstokkene virkelig kæmpe om vandet, hvilket får rødderne til at bore sig langt, langt ned i undergrunden. Det endelige resultat er, at hver vinstok yder et ganske lille udbytte af en rasende høj kvalitet.

Pavens nye slot
I 1308 fik pave Clement den 5. sommerresidens i Avignon, og efterfølgende blev der opført et "nyt slot til paven" i det, der i dag kendes som Châteauneuf-du-Pape. Både paven og hans nærmeste efterfølgere foretrak faktisk at drikke Bourgogne, men ikke desto mindre blomstrede vindyrkningen i det sydlige Rhône op, takket være de mange vinkyndige munke, som fulgte i hælene på paven.
I dag er pavens sommerslot reduceret til en ruinhob, men vinene fra Châteauneuf-du-Pape er blevet verdensberømte. Som en påmindelse om områdets historie, har vinbønderne i distriktet valgt at forsyne flaskerne med et paveligt våbenskjold.

Châteauneuf-du-Pape fra Château Saint-Jean 
Châteauneuf-du-Papen fra Château Saint-Jean laves på 90 % Grenache og 10 % Syrah. Der anvendes udelukkende druer fra ældgamle vinstokke, og høstudbyttet holdes nede på et minimum. Den næsten blæksorte vin byder på en kolossal bouquet af fed, solmoden og ekstremt intens bærfrugt med komplekst sammensatte nuancer af eksotiske krydderier, eucalyptus og engelsk lakrids. Smagen er meget stoflig og fedmefuld, og afsluttes saftigt med en dosis perfekt moden tannin. Vinen bør nydes af rummelige glas to til tolv år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med lam, oksekød, vildt eller kraftigt fjerkræ.

14,5
Grenache, Syrah/Shiraz
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Rhône
Korkprop
Frankrig