På lager

2020 Christian Clerget-Chambolle-Musigny

Pris pr. stk. 799,00  DKK

Clergets Chambolle-Musigny
Druerne til Chambolle-Musigny stammer fra en række mindre parceller fordelt over 2 ha.
Vinstokkene er i gennemsnit 35 år gamle og har den perfekte alder. Vinen er feminin,
finessefyldt og forførende og charmerer med en rigdom af jordbær, hindbær og solbær
pakket ind i de blødeste tanniner. Vinen har gemmepotentiale og smager skønt i 8 - 10 år
efter høståret.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Christian Clerget
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Kalv, Vildt
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Frankrig
EAN-nr:
5700000000943

6 hektar stort topdomaine i Vougeot
Justine Clerget er 5. generation på dette Domaine, der råder over 6 hektar marker fordelt i
Vougeot, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis og Vosne-Romanée. Justine vendte
hjem til familieforetagendet i 2018 efter at have gjort sig nogle erfaringer på vingårde i
blandt andet Californien og Sydafrika. Her går hun nu side om side med sin far Christian i
den nye kælder ved den Gamle Rue Nationale i Vougeot, som han har fået opført. Men når
det kommer til vinene, er det tydeligt at Justine har fået en finger med i spillet, og at hun
kommer med input til måden at producere vinene på, hun bruge f.eks. hele klaser i
udvalgte vine, noget som Christian aldrig har gjort. Generelt så virker det som om at
kombinationen af far og datter i kælderen er helt genial. Men vigtigst af alt, så lever og
ånder hele familien for deres vinmarker, der nurses og passes, som var det deres baghave.
Kvaliteten skabes i marken
Siden 2017 har Domaine Christian Clerget været certificeret økologisk. Deres filosofi er
enkel: Vinens kvalitet skabes i druen. De følger naturens rytmer, bearbejder jorden
mekanisk, så der kommer liv og luft omkring vinstokken. Der beskæres hårdt for at sikre
små hektarudbytter. Om nødvendigt høstes der grønt, ligesom der fjernes blade på
østsiden af vinstokkene for at sikre lys og luft til drueklaserne. Alle druer høstes pr.
håndkraft, og den første sortering af klaserne sker allerede i marken. Vinifikationen finder
sted med et absolut minimum af intervention. Gæringen er på den naturlige gær, Justine
og Christian bruger pigeage og remontage i begrænset omfang, macererer i tre uger for
maksimalt terroir udtryk, efterfulgt af 18 månders lagring på fad. Vinene tappes uden
klaring eller filtrering. Målet er lagringsværdige, velafbalancerede og længelevende
Bourgogner af højeste klasse og med maksimalt terroir udtryk.