Churchill-Graham - Quinta da Gricha Vintage Port 2015

På lager

525,00 kr

Denne portvin er en intens og komplekst sammensat vintage port. Frugen er saftig, tanninerne er modne, og teksturen er allerede fløjsagtig. Rig, koncentreret og solid. Ungdommelig med et lovende potentiale. Vinen til chokoladekagen med hindbærsauce!

Serveringsforeslag

ost
Ost
2005
20
Chokolade, Dessert, Ost
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Portugal

Mere information

Portvin – en af vinverdenens klassikere
Har man blot en enkelt gang smagt en moden Vintage Port i en topårgang kan det være svært at forstille sig bedre vin overhovedet. Og det er et paradoks at en så civiliseret drik, kommer fra et så barskt, u-sofistikeret men til gengæld spektakulært smukt område som Douro-dalen. Der findes en række af stilarter lige fra en simpel ”Ruby Port” over de fantastiske fadlagrede Tawnies og til kongen over dem alle ”Vintage Port”, der principielt kun fremstilles i topårgange. Hver stil dækker forskellige anledninger og behov – men husk, at det også her i sidste ende er producenten, der garanterer for kvaliteten! Men heri er der jo ikke noget nyt.

Churchill Graham Lda. – kometen i Oporto
Churchill Graham Lda. er kometen i Oporto. Grundlagt i 1981 af Johnny Graham på et tidspunkt hvor flere portvinshuse gik fra at være familieejede huse til de store multinationale grupper. ”Jeg følte, at der var plads til en specialiseret producent af topklasse portvin fremstillet på de gamle traditionelle metoder. Ikke for traditionens skyld, men fordi der ikke findes bedre metode at lave portvin på”, siger Johnny Graham.
Resten er historie fristes vi til at sige. Churchill Graham Lda. har fået et hav af begejstrede anmeldelser og hører ubestridt til eliten. ”Min indgangsvinkel er altid at forsøge at transformere druerne til Vintage Port”, siger Johnny Graham. ”Uanset hvilken Churchill Port du nyder, er der altid tale om klasse A vin.”

Churchill’s Quinta da Gricha Vintage Port 2005
Kun druerne fra Quinta'ens ældste vinstokke, der er plantet i 1891 og dermed er mere end 100 år gamle indgår i den nye Vintage Port. Den er fremstillet helt traditionelt. Det vil sige, at druerne er fodtrådte i den gamle granit lagar i Quinta’en højt oppe i Douro dalen. Druerne fra hver enkelt lille parcel trædes og behandles seperat. I foråret transporteres vinen i fade ned til Churchill’s lodges i Villa Nova de Gaia. Her begynder så den strenge udvælgelses proces, der ender med det optimale sammenstik til hver enkelt type Portvin. Denne portvin er en intens og komplekst sammensat vintage port. Frugen er saftig, tanninerne er modne, og teksturen er allerede fløjsagtig. Rig, koncentreret og solid. Ungdommelig med et lovende potentiale. Vinen til chokoladekagen med hindbærsauce!

2005
20
Chokolade, Dessert, Ost
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Portugal