På lager

Cortes de Cima - Tinto

Pris pr. stk. 150,00 DKK

Hos Cortes de Cima er filosofien at skabe vine som er letdrikkelige, men stadig med sjæl. Det er lykkedes. Vinene er friske og sprøde uden for meget tannin og syrer. De ønsker i fremtiden at gøre deres produktion mere bærerdygtig og gør mange ting allerede nu, for at opretholde balance. 

Hos Cortes de Cima arbejder de meget med druen Syrah, og enkelte af deres topvine er udelukkende lavet af Syrah, men denne vin er baseret på Syrah, men også en del andre druer. F.eks. Touriga Nacional, Aragonez og så som sagt Syrah. Vinen fadlagres i 12 måneder på både franske og amerikanske fade, hvorfor man finder en lille vanilje note i denne vin. Vinen har en fantastisk flot rød farve med violette nuancer. Duften er frugtrig og intens i frugten. Søde bær samtidig med en masse læder og lakrids fra fadet. Vinen har meget fylde og er silkeblød i tanninen. Lang og kraftig eftersmag, som leder tankerne hen på Rhone vin.

Servere denne vin til kalv, asiatiske retter eller modne oste og gerne ved 14-16 grader. 

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Producent
Cortes de Cima
Serveringsforslag
Kalv, Ost
Drue
Syrah/Shiraz, Touriga Nacional
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Portugal

Den familieejede vingård, Cortes de Cima, ligger tæt ved Vidigueira i Portugals Alentejo-region, midt i mellem Lissabon, Algarve og Sevilla. Vingården, der har været i familiens eje siden 1988, råder over 400 hektar, hvoraf 140 hektar er beplantet med vin, 50 hektar med oliventræer og de resterende hektar bruges til genplanting af kork, egetræer, fyr og johannesbrødtræer.

Druerne vokser på skråningerne af det 400 meter høje Serra do Mendro-bjerg og nyder godt af regionens mange solskinstimer og det varme og tørre klima, der bliver tempereret af den kølige brise fra Atlanterhavet. De ældste vine blev plantet i 1991, og det er en af disse marker, der har lagt navn til vingården.

Cortes de Cimas filosofi er at lave vine, der er en fornøjelse at drikke, og så lægger de stor vægt på bæredygtighed og genbruger så mange materialer som muligt.
Incógnito
Cotes de Cima var de første i Alentejo-regionen, der plantede Syrah – og da de første Syrah-vinstokke blev plantet, var det slet ikke tilladt at bruge Syrah i Alentejo.

Men Cortes de Cimas vinmager, danskeren Hans Kristian Jørgensen, tog chancen, for han var overbevist om, at området havde det ideelle klima og jord til at dyrke den berømte Rhône-drue.

Den første ”ulovlige” årgang af Syrah blev til i 1998, men da den ikke måtte hedde Syrah, kom de den på en anonym flaske, som de kaldte Incógnito. Den vandt hurtigt anmeldernes hjerter og fik medaljer i både London, Bruxelles og Bordeaux.

I dag er Incógnito Cortes de Cimas flagskib og på alle måder en helt fantastisk vin, der kun produceres i de allerbedste år.

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
AlkoholfriIngen
ProducentCortes de Cima
ServeringsforslagKalv, Ost
DrueSyrah/Shiraz, Touriga Nacional
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14%
Land Portugal