Dailuaine 1994/2007 13 Y.o Duncan Taylor NC2 Speyside Single Malt

Ikke på lager

499,00 kr

Denne whisky er destilleret i 2994 og flasket i 2007. Har fået Sherry-finish cask nummer 6087.
Dailuaine destilleriet blev grundlagt i 1851. Og whiskyen derfra er som regel ret frugtig i retning af friske æbler, med en let røget og nøddeagtig afslutning.

46
0,7 liter
Skotland
Whisky
Speyside
Single malt

Mere information

The NC2 Range: Non chillfiltered + Non coloured = NC².
I denne serie aftappes yngre Single Malt whiskies. I Duncan Taylor terminologi er alle whiskies under 20 år yngre whiskies! Whiskyen reduceres til 46% alkoholstyrke og aftapningen foretages uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. I enkelte tilfælde udvælges fade, som tappes ved fuld fadstyrke.

Disse unikke whiskies, som kun forefindes i et meget lille antal flasker for hver aftapning, omsættes meget hurtigt fra vort lager. Derfor henviser vi til vore mange forhandlere, der hver især har et helt unikt udvalg i NC2 Range.

Duncan Taylor:
Firmaet blev etableret tilbage i 1938 og hurtigt herefter opkøbt af Abe Rosenberg, der var en betydelig spiritusgrossist på det amerikanske marked. Hans helt specielle interesse var rettet mod Skotland og landets enestående whiskyprodukter. Igennem en meget lang årrække opbyggede han et af de største privatejede whiskylagre i Skotland. Der blev opkøbt nye destillater fra en lang række af Skotlands bedst kendte destillerier, og i særdeleshed var interessen rettet mod produkterne fra øen Islay. Ved hans død i 1994 havde han opbygget et lager på mere end 4.000 fade. I en periode på 8 år blev dette lager bestyret af en fond, som Rosenberg og hans hustru havde etableret. Det var svært at finde en køber, der kunne rejse den fornødne kapital til at overtage firmaet. Fonden kontaktede derfor Euan Shand, der skulle finde en potentiel køber. Da Euan fik dannet sig et overblik over lageret og de enestående og unikke fade lageret indeholdt, besluttede han sig for at forsøge at rejse den fornødne kapital til at overtage Duncan Taylor & Co. Det lykkedes i 2001.

Duncan Taylor & Co. har valgt at tappe flere forskellige serier fra det kolossale lager, der betragtes som den mest betydningsfulde Single Malt portefølje i hele Skotland.

46
0,7 liter
Skotland
Whisky
Speyside
Single malt