På lager

2007 Daniel-Etienne Defaix-Chablis Cote de Lechet

Pris pr. stk. 395,00  DKK
Moden hvid fersken, saltede nødder/mandler, honning, brunet smør, champignon, østersskaller og grillet citron. En stor vinoplevelser venter. 93 Point i The Wine Advocate
Årgang
2007
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Daniel-Etienne Defaix
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Pasta, Salater
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig
EAN-nr:
5700000000677

Vinhuset - baggrund:
Denne historiske kultproducent Danielle Etienne Defaix er 14. generation i en lang række af kompromisløse vinmagere der ser det som deres kald, at holde traditionerne i hævd.

Defaix kombinerer hypermoderne produktionsmetoder med de ældste teknikker til fremstilling af vin. De laver vin som man gjorde for 2 generationer siden, blot med moderne udstyr. Defaix har købt en specialpresse, som er 10 gange så dyr, som en almindelig presse. Kun ganske få andre producenter har gjort en lignende investering i Frankrig. Den presser vinen i 3 timer under ekstremt svagt pres, hvilket betyder, at de mister 15% af produktionen, men til gengæld laver de også forrygende vine, i mindre gode årgange.

Daniel-Etienne Defaix laver vin af druer fra 1.cru markerne i Les Lys, Vaillon, Cote de Léchet og de 2 Grand Cru marker – Blanchot og Grenouilles

Desuden holder Daniel-Etienne vinene i kælderen, indtil de efter hans mening, begynder at blive drikkemodne, så 1.cru og grand cru vinene holdes i kælderen i 10 -14 år inden frigivelse.