Ikke på lager

Daniel-Etienne Defaix-Chablis Vielles Vignes 2018

Pris pr. stk. 275,00  DKK
Noter af moden frugt, honning, feskner og smør.  Mineralsk eftersmag som er utrolig lang og med nuancer af citron og tørret frugt. Kompleks og koncentreret vin oplevelse.
Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Daniel-Etienne Defaix
Serveringsforslag
Fisk, Kammuslinger, Ost, Skaldyr
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig

Vinhuset - baggrund:
Denne historiske kultproducent Danielle Etienne Defaix er 14. generation i en lang række af kompromisløse vinmagere der ser det som deres kald, at holde traditionerne i hævd.

Defaix kombinerer hypermoderne produktionsmetoder med de ældste teknikker til fremstilling af vin. De laver vin som man gjorde for 2 generationer siden, blot med moderne udstyr. Defaix har købt en specialpresse, som er 10 gange så dyr, som en almindelig presse. Kun ganske få andre producenter har gjort en lignende investering i Frankrig. Den presser vinen i 3 timer under ekstremt svagt pres, hvilket betyder, at de mister 15% af produktionen, men til gengæld laver de også forrygende vine, i mindre gode årgange.

Daniel-Etienne Defaix laver vin af druer fra 1.cru markerne i Les Lys, Vaillon, Cote de Léchet og de 2 Grand Cru marker – Blanchot og Grenouilles

Desuden holder Daniel-Etienne vinene i kælderen, indtil de efter hans mening, begynder at blive drikkemodne, så 1.cru og grand cru vinene holdes i kælderen i 10 -14 år inden frigivelse.

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentDaniel-Etienne Defaix
ServeringsforslagFisk, Kammuslinger, Ost, Skaldyr
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %12,5%
Land Frankrig