På lager

De Stefani- Pinot Grigio

Pris pr. stk. 159,00 DKK

Denne Pinot Grigio, der dyrkes på vinstokke som er mere end 50 år gamle, frembringer stor aroma og intensitet for en Pinot Grigio. Vinen dyrkes på Pra'longo gården i Monastier di Treviso i Veneto. Netop dette sted har der altid været vindyrkning som det vigtigste erhverv, idet resultaterne er fremragende. Druerne høstes i begyndelsen af september for at få god modning og syre. Skindkontakt i nogle dage for at få en gylden Pinot Grigio. Det er lykkedes De Stefani at kreere en sjældent fyldig og frugtrig Pinot Grigio med masser af smag, som holder længe i munden.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Venezie
Alkoholfri
Ingen
Producent
De Stefani
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Salater
Drue
Pinot Grigio
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Italien

Historien om vinhuset De Stefani begynder i Refrontolo, en lille bakket landsby i Veneto nord for Venedig midt mellem de berømte vinområder Conegliano og Valdobbiadene. Her anlagde Valeriano De Stefani i 1866 sine vinmarker på gården Colvendrame. Sønnen, der også hed Valeriano, sluttede sig til foretagendet, og i 1958 overtog 3. generation, Tiziano De Stefani. I 1990 sluttede dennes søn, Alessandro De Stefani, sig også til, og familien har i dag tre vingårde: Colvendrame, Le Ronche og Pra’Longo – alle beliggende i samme område.

Fra begyndelsen koncentrerede man sig om kvalitetsvine på især lokale druer. I mange af vinene bruges vildgær (naturlige gærceller) i stedet for industrigær, og den årlige produktion er på bare 300.000 flasker. I det hele taget bliver der kælet for detaljerne hos De Stefani. For at opnå den bedste kvalitet har man en høj beplantningsprocent pr. hektar, meget lidt beskæring af vinstokkene, økologisk dyrket jord og ingen kunstig vanding. I selve vineriet bruger man heller ikke kunstige konserveringsmidler eller tilsatte sulfitter.

Specifikationer
Årgang2021
SulfitterTilsat
OmrådeVenezie
AlkoholfriIngen
ProducentDe Stefani
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ, Kylling, Salater
DruePinot Grigio
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13%
Land Italien