Historien om vinhuset De Stefani begynder i Refrontolo, en lille bakket landsby i Veneto nord for Venedig midt mellem de berømte vinområder Conegliano og Valdobbiadene. Her anlagde Valeriano De Stefani i 1866 sine vinmarker på gården Colvendrame. Sønnen, der også hed Valeriano, sluttede sig til foretagendet, og i 1958 overtog 3. generation, Tiziano De Stefani. I 1990 sluttede dennes søn, Alessandro De Stefani, sig også til, og familien har i dag tre vingårde: Colvendrame, Le Ronche og Pra’Longo – alle beliggende i samme område.
Fra begyndelsen koncentrerede man sig om kvalitetsvine på især lokale druer. I mange af vinene bruges vildgær (naturlige gærceller) i stedet for industrigær, og den årlige produktion er på bare 300.000 flasker. I det hele taget bliver der kælet for detaljerne hos De Stefani. For at opnå den bedste kvalitet har man en høj beplantningsprocent pr. hektar, meget lidt beskæring af vinstokkene, økologisk dyrket jord og ingen kunstig vanding. I selve vineriet bruger man heller ikke kunstige konserveringsmidler eller tilsatte sulfitter.
Navnet Ronche er vinmarkens placering. Navnet kommer fra et gammelt udsagnsord "roncare" der betyder at dyrke og høste en mark. Lige her er der ganske få regndage, men til gengæld høje temperaturer.
Det giver druerne en fantastisk mulighed for intens modenhed. Jorden er godt leret og sammen med den stenede sammensætning giver det fine grobetingelser. 8400 planter pr. ha. med meget lavt udbytte. Høsten begynder ultimo september til primo oktober, hvor de ekstemt modne druer giver en intens mørk farve og bløde milde tanniner.
Årgang | 2019 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Venezie |
Alkoholfri | Ingen |
Producent | De Stefani |
Serveringsforslag | Krydret/Stærk mad, Oksekød |
Drue | Cabernet Sauvignon, Carmenére, Merlot |
Proptype | Korkprop |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 14% |
Land | Italien |