Roberto Voerzio grundlagde ejendommen i 1986, efter uenigheder med sin bror Gianni, der også etablerede sig for sig selv samme år. Roberto råder efterhånden over en imponerende samling af topmarker, ca. 21 ha i alt, men produktionen er særdeles beskeden, blot i omegnen af 50.000 flasker årligt. Roberto og sønnen Davide synes drevne af en ubetvingelig længsel og stræben efter kvalitet og driver et særdeles manuelt arbejdsintensivt landbrug med et ekstremt fokus på den enkelte vinplante: hver plante gødes individuelt efter behov, der arbejdes med 5 – 8 skud pr. plante og udtyndingen i juli måned efterlader 5 klaser på hver. I august udtyndes igen, idet hver klase trimmes og den nederste del af drueklasen bortskæres, således at der opnås en ideel modning af den enkelte drue og alle duft- og smagsgivende stoffer koncentreres. For Neb-biolo da Barolo høstes ca. 500 gram pr. plante og mel-lem 20-24 hl/ha. I kælderen arbejdes der med macera-tionstider for Barolo på 20-25 dage, hvilket er en rela-tivt traditionel indstilling, mens der anvendes både barriques og større botti til lagring. Tendensen er, at andelen af nye små fade reduceres. Alle Baroli er ma-jestætiske og fulde af ekstrakt og balance og de udfol-der på næsten dramatisk vis druens karakter, indivi-dueret af hvad der ubestrideligt må betragtes som uofficielle Grand Cru marker. Roberto er en mesterlig viticoltore, vindyrker, og vinmager, og som fortolker af nogle af Barolos mest prestigiøse marker overgås han af ingen og matches af få. Vinene er kostbare, men helt enestående.
Årgang | 2019 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Piemonte |
Alkoholfri | Ingen |
Producent | Roberto Voerzio |
Serveringsforslag | Tapas |
Drue | Dolcetto |
Proptype | Korkprop |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 13% |
Land | Italien |