Domaine Boucabeille - Les Terrasses de Régis Boucabeille

På lager

99,00 kr

ålet med Les Terrasses de Règis er at fremstille den mest uspolerede Roussillon-vin. Vinen er sammensat af 50% Grenache, 25% Syrah og 25% Mourvèdre og har på intet tidspunkt været i kontakt med træ. Det stiller ekstra høje krav til druerne, da man ikke kan sminke smagen eller afrunde kanterne med egetræet. Duften byder på appetitvækkende solmoden, fed bærfrugt med nuancer af solbær, orangeskal og kandiserede violer. Smagen er saft- og kraftfuld og spækket til bristepunktet med smækker frugt. En flot og meget appetitvækkende vin. Nydes op til fem år fra høståret, gerne som ledsager til retter med oksekød eller lam.

Serveringsforeslag

Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Lam, Oksekød
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Frankrig

Mere information

En hjerne som en gnaver
Med Jean Boucabeilles egne ord skal man have ”en hjerne som en gnaver”, hvis man vil give sig i lag med at dyrke vin på domænets jorder. Markerne er nemlig så stejle og så stenede, at det kræver en absurd mængde hårdt arbejde at opdyrke jorden. Til gengæld byder de på nogle af de ypperste dyrkningsforhold i hele Roussillon; de stejle, sydøst-vendte terrasser er perfekt eksponerede til solen, samtidig med at den allerværste hede om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet. Desuden består jordbunden af mager, nedbrudt skifer – perfekt til dyrkning af kvalitetsvin.

Gamle vinstokke
Domaine Boucabeilles marker er overvejende beplantet med de blå druer Grenache, Syrah og Mourvèdre samt den grønne Maccabeu. Alle vinstokkene blev udplantet i 1970’erne, og de har således nået en alder, hvor deres rødder har boret sig så mange meter ned i undergrunden, at de for alvor kan levere topkvalitet. Dyrkningen foregår efter økologiske principper, og Jean Boucabeille blander sig mindst muligt under vinens tilblivelse. Desuden er enhver af brug af enzymer, kunstig gær og andre vederstyggeligheder helt bandlyste.

Les Terrasses de Règis
Målet med Les Terrasses de Règis er at fremstille den mest uspolerede Roussillon-vin. Vinen er sammensat af 50% Grenache, 25% Syrah og 25% Mourvèdre, og har på intet tidspunkt været i kontakt med træ. Det stiller ekstra høje krav til druerne, da man ikke kan sminke smagen eller afrunde kanterne med egetræet. Duften byder på appetitvækkende solmoden, fed bærfrugt med nuancer af solbær, orangeskal og kandiserede violer. Smagen er saft- og kraftfuld, spækket til bristepunktet med smækker frugt. En flot og meget appetitvækkende vin. Nydes op til fem år fra høståret, gerne som ledsager til retter med oksekød eller lam.

Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Lam, Oksekød
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Frankrig