På lager

Domaine Boucabeille-Rivesaltes Tuilé Rouge

Pris pr. stk. 249,00  DKK

Rivesaltes
Frankrigs mest berømte vin doux naturel-vine laves i Rivesaltes, og Domaine de
Boucabeilles kan spise kirsebær med de helt store. Rivesaltes Tuilé er lavet 100% på
håndhøstede Grenache Noir-druer og har fadlagret i 3 år. Det resulterer i komplekse
aromaer af kirsebær, blommer, krydret honningkage og valnødder. Vinen besidder stadig
en ungdommelig frugt og har et flot samspil mellem sødme og friskhed samt en meget
elegant finish.
Til ostebordet, chokoladedesserter, meditation
Nyd vinen op til tre årtier efter høståret, gerne som ledsager til faste oste,
chokoladedesserter eller som et spændende glas at meditere over. Servér let afkølet ved
ca. 16 grader.

Årgang
2015
Sulfitter
Tilsat
Område
Languedoc-Roussillon
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Boucabeille
Serveringsforslag
Dessert
Drue
Grenache
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,5 liter
Alkohol %
15,5%
Land
Frankrig

En hjerne som en gnaver
Med Jean Boucabeilles egne ord skal man have ”en hjerne som en gnaver”, hvis man vil
give sig i lag med at dyrke vin på domænets jorder. Markerne er nemlig så stejle og så
stenede, at det kræver en absurd mængde hårdt arbejde at opdyrke jorden. Til gengæld
byder de på nogle af de ypperste dyrkningsforhold i hele Roussillon; de stejle, sydøstvendte
terrasser er perfekt eksponerede til solen, samtidig med at den allerværste hede
om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet.
Gamle vinstokke
Domaine Boucabeilles marker blev udplantet i 1970’erne, og de har således nået en alder,
hvor deres rødder har boret sig så mange meter ned i undergrunden, at de for alvor kan
levere topkvalitet. Dyrkningen foregår efter økologiske principper, og Jean Boucabeille
blander sig mindst muligt under vinens tilblivelse. Desuden er enhver brug af enzymer,
kunstig gær og andre vederstyggeligheder helt bandlyste.
Hvad er en vin doux naturel?
Languedoc-Roussillon er kendt for forstærkede, søde vine. Vinene kan inddeles i to
kategorier: vin de liqueur og vin doux naturel. En vin de liqueur er ugæret druemost, som
er tilsat en dosis druesprit. Derved opnås en simpel, sød vin uden nogen form for
kompleksitet. Ved fremstillingen af vin doux naturel lader man mosten gære op til vist
punkt, og så slår man gæren ihjel ved at tilsætte druesprit – præcis som man også gør ved
fremstillingen af f.eks. portvin. Den delvist gennemførte gæring tilfører vinen en
kompleksitet, som gør vinen langt mere interessant end vin de liqueur-vinene.