På lager

2022 Domaine Dagueneau - Pouilly-Fumé

Pris pr. stk. 219,00  DKK

Serge Dagueneau's Pouilly Fumé er med sin dybe, nuancerede duft og fyldige, nuancerede smag af solmodne Sauvignon druer blandt de allerbedste. Blandt andet blev den en klar vinder foran alle de andre topnavne i en af vores egne interne blindsmagninger. Nyd den rimeligt ung (2-4 år) og især til skaldyr, rødtunge, pighvar, lyst fjerkræ eller frisk gedeost på lunt flute.

Sulfitter
Tilsat
Område
Loire
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Gedeost, Kylling, Skaldyr, Sushi
Drue
Sauvignon Blanc
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13
Land
Frankrig

Pouilly Fumé
Pouilly Fumé distriktet i den østlige del af Loire er et af Frankrigs bedste områder, når det gælder flotte, tørre hvidvine. Sauvignon Blanc druen regerer næsten enevældigt i Pouilly, og det balancerede klima sikrer vine med både dybde, fylde og Sauvignon druens enestående friske og appetitvækkende aroma og smag. Også jordbunden med kalk, Kimmeridge mergel og silicium holdige enklaver er med til at give vinen sin karakter.

Domaine de Dagueneau
Med 15 hektar placeret på de sydvendte skråninger ned mod Loire floden, hører Domaine de Dagueneau blandt de vigtige producenter i Loire. Ikke mindst når det gælder kvalitet har Serge Dagueneau formået at skabe sig et navn. Og hemmeligheden? Der er ingen. Kun respekt for naturen, skånsomme metoder og en masse hårdt arbejde både med vinstokkene og i kælderen. Serge gærer i tanke af rustfrit stål for at kunne kontrollere temperaturen på de optimale 18 grader. Lagringen varer minimum 10 måneder, og giver vinen mulighed for at hente yderligere fylde og dimension fra "le lie".

Dagueneau's Pouilly Fumé
Serge Dagueneau's Pouilly Fumé er med sin dybe, nuancerede duft og fyldige, nuancerede smag af solmodne Sauvignon druer blandt de allerbedste. Blandt andet blev den en klar vinder foran alle de andre topnavne i en af vores egne interne blindsmagninger. Nyd den rimeligt ung (2-4 år) og især til skaldyr, rødtunge, pighvar, lyst fjerkræ eller frisk gedeost på lunt flute.

Specifikationer
SulfitterTilsat
OmrådeLoire
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ, Gedeost, Kylling, Skaldyr, Sushi
DrueSauvignon Blanc
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13
Land Frankrig