Domaine de la Solitude - med stolte aner
Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for
vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lancon-familien ankom fra
Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet på etiketten, illustrerer to
biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien.
En symfoni af druer fra unikke terroirs
Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store,
rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger
solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen
over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler
og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistralvinen,
giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud
af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at
kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret
Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed.
De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne,
Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement
og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.
Omhyggelighed i mark og kælder
Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden,
når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser
à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en omhyggelig sortering. Klaserne
knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket
vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte
egetræsfade i 12 eller flere måneder – alt efter hvad der egner sig til årgangen og til
vinens stil.